PROSZE O POMOC
Moderator: moderatorzy
-
- zaufany użytkownik
PROSZE O POMOC
Co robić Biorę Abilify 30mg, dodatkowo do tego Sertraline 100mg, Neurotop 900mg, Biotropil 1200mg,Pridinol 5mg , mam niesamowity problem bo myślę ale bardzo mało i ciężko mi cokolwiek powiedzieć , czasami nawet wogóle nie myślę, czasami jestem taki jakiś przymulony i wogóle nie myśle robię wszystko automatycznie , często wpadam w depresje i ciężkie przygnębienia , kiedy ten koszmar się wreszcie skończy !!!
Re: PROSZE O POMOC
.
Ostatnio zmieniony śr wrz 10, 2014 12:30 pm przez Agata M, łącznie zmieniany 1 raz.
Faktycznie sporo leków bierzesz. Ja swego czasu miałam sporą dawkę trilafonu i byłam jak zombi. Praktycznie nie chciało mi się mówić, nic mnie nie interesowało, nawet jeść mi się nie chciało. Tylko bym spała, ale kiedy zmienili mi na inny lek to od razu odżyłam. Pewnie i Tobie za jakiś czas lekarz zmniejszy dawki lub odstawi niektóre leki i powinno być lepiej. Życzę wszystkiego dobrego.
za dużo leków bierzesz. Abilify 30mg i sertralina 100mg. I na tym bym została. Osobiście biorę ketrel i sertralinę. Lekarz nie zgodził się na inne leki w końcu to układ nerwowy więć trzeba ostrożnie a nie im więcej tym lepiej.
-
- zaufany użytkownik
obecnie biorę Abilify 15mg, Sertralina 100mg, Neurotop 900mg(muszę go brać bo mam wyładowania elektryczne neuronów w mózgu- padaczka na stojąco), Biotropil 1200mg(ponoć poprawia pamięć i koncentracje), Pridinol 5mg
zauważyłem że jak brałem Abilify 30mg to miałem okropne przygnębienie i depresje , okropną apatie i zupełnie nic mi się nie chciało , dlatego planuje zmienić ten lek na ketrel albo najlepiej seroquel 300-400mg (myślę że ta dawka będzie dobra)
Dziś naprzykład miałem bóle psychiczne , tak jakby coś mnie gryzło i okropnie palić mi się chciało i w sumie w jakimś zakresie czuje ten ból i niespokój wewnętrzny ... często urywają mi się myśli i nie mogę myśleć dlatego biorę ten Neurotop 900mg
zauważyłem że jak brałem Abilify 30mg to miałem okropne przygnębienie i depresje , okropną apatie i zupełnie nic mi się nie chciało , dlatego planuje zmienić ten lek na ketrel albo najlepiej seroquel 300-400mg (myślę że ta dawka będzie dobra)
Dziś naprzykład miałem bóle psychiczne , tak jakby coś mnie gryzło i okropnie palić mi się chciało i w sumie w jakimś zakresie czuje ten ból i niespokój wewnętrzny ... często urywają mi się myśli i nie mogę myśleć dlatego biorę ten Neurotop 900mg
Czesc.
Ja dopiero od dzis zaczynam brac Abilify, wczesniej bralam Solian 300 0 300 i Sertroline 100, teraz 150.
Faktycznie, bierzesz bardzo duzo lekow. Ja zaraz po psychozie bylam tez na wiekszych dawkach, mialam depresje i podobnie jak Ty nie nadawalam sie do niczego. Po zmianie lekow wszystko sie zmienilo, zaczelam powoli wracac do zycia jako takiego, ale juz bardziej aktywnego. Porozmawiaj z lekarzem, powiedz jak sie czujesz i moze zapytaj o zmniejszenie lekow, czy ich zmiane. zycze powodzenia.
Ja dopiero od dzis zaczynam brac Abilify, wczesniej bralam Solian 300 0 300 i Sertroline 100, teraz 150.
Faktycznie, bierzesz bardzo duzo lekow. Ja zaraz po psychozie bylam tez na wiekszych dawkach, mialam depresje i podobnie jak Ty nie nadawalam sie do niczego. Po zmianie lekow wszystko sie zmienilo, zaczelam powoli wracac do zycia jako takiego, ale juz bardziej aktywnego. Porozmawiaj z lekarzem, powiedz jak sie czujesz i moze zapytaj o zmniejszenie lekow, czy ich zmiane. zycze powodzenia.
- amigo
- zaufany użytkownik
Za duzo lekow bierzesz,po rozmawiaj z lekarzem zeby ktorys Ci odstawil albo chociaz zmniejszyl dawke ,jesli jest to w ogole mozliwe,poniewaz zmniejszac dawke albo odstawiajac lek mozesz miec nawrot,ale zawsze warto po rozmawiac.