grupa inwalidzka

Dla osób szukających ogólnej pomocy i wstępnej orientacji dotyczącej choroby.
Kto umie dokładniej nazwać problem proszę pisać w działach tematycznych "Ogólnej dyskusji"

Moderator: moderatorzy

Regulamin forum
Uwaga: o pomoc w konkretnych sprawach, dla których odpowiednie działy istnieją w "Dyskusji Ogólnej" proszę pisać tam.Tutaj tylko w sprawie ogólnej pomocy w zorientowaniu się w tematyce, np. gdy ktoś szuka wstępnej pomocy, co począć z taką chorobą i jak nazwać i określić jej objawy
Awatar użytkownika
magda123
zaufany użytkownik

grupa inwalidzka

Post autor: magda123 »

czy ktos z Was ma grupę inwalidzka na stałe? - czy tylko na 2-3 lata a póżniej powtórka z rozrywki ?
magda
krzysiekrk
zarejestrowany użytkownik

Re: grupa inwalidzka

Post autor: krzysiekrk »

magda jaka masz grupe?i jak to sie zalatwia przy schizofreni czy daja pierwsza grupe i wtedy zasilek pielegnacyjny,wlasnie mam rente socjalna i przy socjalnej nie ma grup?
Awatar użytkownika
Guard
zaufany użytkownik
Status: bezrobotny
Kontakt:

Post autor: Guard »

A lata pracy, a lata składkowe - renta Zusowska to zupełnie coś innego jak na razie niż socjalna i zupełnie inne zasady. Tylko nied-orzecznicy pewnie Ci sami.
Przy rencie socjalnej grupę określa się, zdaje mi się, na niezależnej komisji.
Guard
Awatar użytkownika
magda123
zaufany użytkownik

Post autor: magda123 »

mam rentę socjalną - dlatego musze dodatkowo ustalać grupę na komisji do spraw niepełnosprawności- mam grupę umiarkowaną - uznaną wstecznie od 17 roku życia , dlatego dostaję zasiłek pielęgnacyjny., u nas komisja mieści sie przy starostwie.
magda
fotex
zaufany użytkownik

Post autor: fotex »

Ja mam 2-kę i co dwa lata trzeba dymać na komisję i ściemniać.Dostaję socjalną i zasiłek pielęgnacyjny.Psie pieniądze.
ODPOWIEDZ

Wróć do „kto pomoże”