faza eliminacji solianu z organizmu

amisulprid

Moderator: moderatorzy

Agata M
zaufany użytkownik
Gadu-Gadu: .

faza eliminacji solianu z organizmu

Post autor: Agata M »

x
Ostatnio zmieniony czw maja 07, 2015 12:09 am przez Agata M, łącznie zmieniany 1 raz.
Unknown
zaufany użytkownik
Status: Schizo
Kontakt:

Re: faza eliminacji solianu z organizmu

Post autor: Unknown »

Chyba 12 godz.
''Insanity - a perfectly rational adjustment to an insane world.'' http://chomikuj.pl/Antypsychiatra

Zapraszam wszystkich popierających antypsychiatrie do dołączenia: http://www.digart.pl/grupy/16361/Anty-psychiatria/ moja grupa ma charakter otwarty.
Awatar użytkownika
Ralf
zaufany użytkownik

Post autor: Ralf »

dość szybko.
"Żyjemy w świecie przyjemności pozbawionych radości"
"Nie widzę gwiazd, lecz muszę trwać"
Awatar użytkownika
Antonio Kontrabas
zaufany użytkownik

Post autor: Antonio Kontrabas »

Kolejne 12 to nasilanie sie objawow chorobowych, az to 6 miesiecy do pelnej psychozy, najczesciej, ale u mnie to juz nieraz po kilku dniach. Nie wiem czy to nie szkodliwe, ale sobie sprawdzam co jakis czas, jak pojawiaja sie szpiedzy, telewizja i czerwone samochody oraz swiatla na balkonach znak ze jade, wtedy wciskam stop :lol:
Unknown
zaufany użytkownik
Kontakt:

AntonPawlowicz pisze:Kolejne 12 to nasilanie sie objawow chorobowych, az to 6 miesiecy do pelnej psychozy, najczesciej
Skąd ten pomysł?
AntonPawlowicz pisze:ale u mnie to juz nieraz po kilku dniach.
I chroni cie przed tą "nieuniknioną" psychozą 100mg amisulpirydu, które teoretycznie powinno działać tylko antydepresyjnie czy jest to efekt placebo? :D Może w końcu przyznasz, że te teoryjki biopsychiatryczne są gówno warte...
''Insanity - a perfectly rational adjustment to an insane world.'' http://chomikuj.pl/Antypsychiatra

Zapraszam wszystkich popierających antypsychiatrie do dołączenia: http://www.digart.pl/grupy/16361/Anty-psychiatria/ moja grupa ma charakter otwarty.
Awatar użytkownika
Ralf
zaufany użytkownik

Schizo pisze:I chroni cie przed tą "nieuniknioną" psychozą 100mg amisulpirydu, które teoretycznie powinno działać tylko antydepresyjnie czy jest to efekt placebo? :D Może w końcu przyznasz, że te teoryjki biopsychiatryczne są gówno warte...
a niby dlaczego ma nie chronić? Antona chroni i on dobrze sie czuje po "setce" :D
Awatar użytkownika
Wspaniale
zaufany użytkownik

Post autor: Wspaniale »

Jednego chroni, drugiego nie, jednego ma przed czym, drugiego nie, jednemu służy lek, innemu nie. Co osoba to przykład tego. Gdyby wszystko wszystkim pasowało, dawkowanie byłoby w każdym przypadku takie same i lek każdemu jeden i ten sam by wystarczył.
Awatar użytkownika
Antonio Kontrabas
zaufany użytkownik

Leki raczej tak tworza by pasowaly kazdemu i na kazdego dzialay tak samo - takie jest zalozenie. Jednak sa przypadki gdy dzieje sie inaczej - to wyjatki ze skutkami ubocznymi.
Solian jest lekiem niezwykle silnym i skutecznym. Juz 100mg dziala bardzo silnie antypsychotycznie, przy tym z ogromnym skutkiem antydepresyjnym i bardzo mocno aktywizujaco. To idealna dwaka dla mnie i kilku jeszcze innych osob z mojego otoczenia. Taka dawke zazywam od wielu lat. Nie dziala jako placebo. Po zmianie na inny lek musze zazywac znacznie wieksze dawki, ktore nie zawsze i nie na dlugo tez sa skuteczne, a przy tym powoduja mase dolegliwosci w postaci skutkow ubocznych. Wiem co mowie, jestem pacjentem od ponad 10 lat i przerobilem mase lekow w bardzo roznych dawkach i raczej z bardzo marnym skutkiem.
Unknown
zaufany użytkownik
Kontakt:

Wspaniale pisze:Jednego chroni, drugiego nie, jednego ma przed czym, drugiego nie, jednemu służy lek, innemu nie. Co osoba to przykład tego. Gdyby wszystko wszystkim pasowało, dawkowanie byłoby w każdym przypadku takie same i lek każdemu jeden i ten sam by wystarczył.
Tylko psychiatrzy nie są w stanie tego zrozumieć.
AntonPawlowicz pisze:Solian jest lekiem niezwykle silnym i skutecznym. Juz 100mg dziala bardzo silnie antypsychotycznie, przy tym z ogromnym skutkiem antydepresyjnym i bardzo mocno aktywizujaco.
Dlatego najczęściej przepisują go w dawce 400-1200. :mrgreen:

Awatar użytkownika
Antonio Kontrabas
zaufany użytkownik

Wiesz, jak poszlismy do apteki po rutinoskorbin, to tez aptekarka powiedziala, ze najlepiej cale opakowanie dziennie na awitaminoze. Dopiero jak zona dostala masakrycznej wysypki doszlismy do wniosku, ze jedna pastylka na tydzien to w zupelnosci wystarczy.
Z innej beczki: W Kaufflandzie tez sie sprzedaje salami cala palica po 2,5kg, ale to nie znaczy, ze nie mozna wziasc 30dkg i smakuje tak samo i na tydzien spokojnie starczy jak zjesz po jednym plasterku dziennie. Myslisz, ze to salami paprykowe to tez placebo, a tak na prawde to duprola toaletowa :lol: Za namowa ekspedientki, tez mozna wziasc cala pale nadziac na rozen i usmazyc nad ogniem :lol: i wszamolic z piwem za jedno posiedzenie :mrgreen:
Awatar użytkownika
Ralf
zaufany użytkownik

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: 8)
ODPOWIEDZ

Wróć do „solian”