Po jakim czasie SOLIAN u Was zadziałał??
Moderator: moderatorzy
Po jakim czasie SOLIAN u Was zadziałał??
Witam wszystkich
Mam podejrzenie o schizę prostą moje główne objawy:
- pustka
-izolowanie się
-brak odczuwania uczuć( i dobrych jak przyjemnośc i złych np strach)
-zerowe libido
-słabo bardzo słabo czuje smaki i zapachy
-apatia
-bierność (nie potrafię nic pożytecznego zrobić miotam się cały dzień)
Zwracam się do was z pytaniem po jakim czasie brania Solianu poczuliście chociaż stopniową zmianę na lepsze? Ja biorę od `2-dni Solian 200-200-0 ale narzie nic a nic nie czuje.Myślicie że jeszcze zadziała?
Mam podejrzenie o schizę prostą moje główne objawy:
- pustka
-izolowanie się
-zerowe libido
-apatia
Zwracam się do was z pytaniem po jakim czasie brania Solianu poczuliście chociaż stopniową zmianę na lepsze? Ja biorę od `2-dni Solian 200-200-0 ale narzie nic a nic nie czuje.Myślicie że jeszcze zadziała?
Re: Po jakim czasie SOLIAN u Was zadziałał??
Spokojnie lek żeby zadziałał musi odczekać 2 tygodni a nawet do 2 miesięcy ja osobiście brałęm solian i mi nie pomógł ale z Tobą może być inaczej. W tej chwili biorę rispolept consta i czuję się tak na 70 % dobrze
-
- zaufany użytkownik
- Status: Schizo
- Kontakt:
Nie zwiększa (i nie zmniejsza) się tak szybko dawek psychotropów, a na działanie (nie licząc objawów jakie wymieniłeś) musisz jeszcze poczekać. :twisted:radek111 pisze:od `2-dni Solian 200-200-0
''Insanity - a perfectly rational adjustment to an insane world.'' http://chomikuj.pl/Antypsychiatra
Zapraszam wszystkich popierających antypsychiatrie do dołączenia: http://www.digart.pl/grupy/16361/Anty-psychiatria/ moja grupa ma charakter otwarty.
Zapraszam wszystkich popierających antypsychiatrie do dołączenia: http://www.digart.pl/grupy/16361/Anty-psychiatria/ moja grupa ma charakter otwarty.
-
- zaufany użytkownik
- Kontakt:
Wygląda to raczej na depresje, jeśli taki stan był już przed braniem psychotropów. Nie wiem jak ten solian (to neuroleptyk, a nie antydepresant i zwykle na psychozy takie dawki przepisują) miałby pomóc... Rzadko stawiają taką diagnozę, ale może jeszcze ktoś ze "schizą prostą" się wypowie.radek111 pisze:Mam podejrzenie o schizę prostą moje główne objawy:
- pustka
-izolowanie się
-zerowe libido
-apatia
''Insanity - a perfectly rational adjustment to an insane world.'' http://chomikuj.pl/Antypsychiatra
Tu miało być od 12 dni pomyliłem się. Depresji raczej nie mam bo się wcześniej leczyłem rzekomo na depresje przerobiłem 3 leki i mi nie pomogło.radek111 pisze:Witam wszystkich
Ja biorę od `2-dni Solian 200-200-0 ale narzie nic a nic nie czuje.Myślicie że jeszcze zadziała?
Przez to że właśnie przerobiłem 3 SSri. Ja porostu czuje pustkę, nic mi się nie che.ciągle czuje się nijak.Dlatego lekarz zapewne podejrzewa schizę prostą.
Byłbym też wdzięczny jakby ktoś się właśnie wypowiedział kto ma lub ma podejrzenie o schizę prostą.
Radek111, jak trafiłam do szpitala i przepisali mi właśnie solian, w dawce 2x200 mg, to on w ciągu miesiąca wyciągnął mnie z psychozy.
Od niedawna biorę nieznacznie jego mniejszą dawkę, 300 mg i czekam na efekty.
Mi z kolei prawie nic mi się nie chce i jestem apatyczna. Mam też lęki.
Choruję na schizofrenię paranoidalną.
Od niedawna biorę nieznacznie jego mniejszą dawkę, 300 mg i czekam na efekty.
Mi z kolei prawie nic mi się nie chce i jestem apatyczna. Mam też lęki.
Choruję na schizofrenię paranoidalną.
To, że jakiś lek komuś służy, nie znaczy że nie zaszkodzi innej osobie. 

dziękuje Ci za odpowiedz ja z kolei mam podejrzenie o schizę prostą/dystymię.
Po prostu ciągle czuje pustkę ,brak emocji,nic nie cieszy nic nie smuci taka nicość emocjonalna.Wszytko po mnie spływa.
Po prostu ciągle czuje pustkę ,brak emocji,nic nie cieszy nic nie smuci taka nicość emocjonalna.Wszytko po mnie spływa.
17 Dni brania 2x200 Solianu. Poprawy brak nadal apatia,pustka emocjonalna,anhedonia
-
- zaufany użytkownik
- Kontakt:
To zmniejsz dawkę (na dystymie biorą 50-200 mg/day), jeśli to nic nie da zmień go.
Może poczekam żeby było 30 dni. Mówią żeby dać temu lekowi chociaż miesiąc. Ale czuje ze jakby miał działać to bym poczuł chociaż delikatną poprawę.
Witam
Byłem u lekarza.Na Solianie już równy miesiąc jadę bez efektu mam dalej go brać w dawce 300mg. Dostałem do tego Klozapol 50 mg na noc.No nic pożyjemy zobaczymy samopoczucie niestety bez zmian.
Byłem u lekarza.Na Solianie już równy miesiąc jadę bez efektu mam dalej go brać w dawce 300mg. Dostałem do tego Klozapol 50 mg na noc.No nic pożyjemy zobaczymy samopoczucie niestety bez zmian.
- miś wesołek
- zaufany użytkownik
- Status: aktor pisarz poeta. ostatnio mnie wystawiali na brodwayu
O jest temat, pod który mogę się podpisać. Objawy mam bardzo podobne, na dawce 200-200-0 Solianu jedenasty dzień i nic.
Tylko się miotam bez celu. Nic mnie nie cieszy. Anhedonia, abulia, apatia, bezsenność, jednoczesne znudzenie i rozdrażnienie wszystkim, utrata zainteresowań, poczucie winy, kłopoty z koncentracją i pamięcią, lęk przed wychodzeniem z domu, prowadzeniem rozmowy, zanik poczucia humoru, wycofanie, milczenie, zdziwienie i ogłupienie; do tego - jak sobie sam postawiłem diagnozę, bo pasuje co do joty - derealizacja i depersonalizacja, poczucie sztuczności, obcości wszystkiego, zewnętrznej i wewnętrznej zmiany, jakby brak ciągłości bycia sobą. Taki stan mi się ciągnie od stresu i zarzutów jakie mi zgotowała jedna 'bliska' osoba w czerwcu, czego efektem był zdiagnozowany epizod psychotyczny w lipcu. Nie pierwszy, ale ten mi wszystko popier... Już w psychozie miałem symptomy tej nowej "jakości" życia, jakiej obecnie doświadczam. Czuję, że nic mi nie jest w stanie pomóc, no bo jak? Ile mam czekać na ten cały Solian? Biorę jeszcze trittico 75 mg (chyba mało na taką deprę-niewiadomoco, co nie?). Poprzednie leki albo przestały działać (sertralina) albo nie radziły sobie z objawami albo nie zdziałały nic na powyżej opisany stan (kwetiapina, olanzapina). Teraz też czuję jakbym łykał tiktaki, a nie leki. Jedyna różnica to, to że jakimś cudem od jakiegoś tygodnia+ normalnie zasypiam i po odstawieniu sertraliny sprawy seksualne wracają do normy (poranny wzwód, który na zażywanej latami sertralinie zapomniałem jak wygląda i takie tam).
Tylko się miotam bez celu. Nic mnie nie cieszy. Anhedonia, abulia, apatia, bezsenność, jednoczesne znudzenie i rozdrażnienie wszystkim, utrata zainteresowań, poczucie winy, kłopoty z koncentracją i pamięcią, lęk przed wychodzeniem z domu, prowadzeniem rozmowy, zanik poczucia humoru, wycofanie, milczenie, zdziwienie i ogłupienie; do tego - jak sobie sam postawiłem diagnozę, bo pasuje co do joty - derealizacja i depersonalizacja, poczucie sztuczności, obcości wszystkiego, zewnętrznej i wewnętrznej zmiany, jakby brak ciągłości bycia sobą. Taki stan mi się ciągnie od stresu i zarzutów jakie mi zgotowała jedna 'bliska' osoba w czerwcu, czego efektem był zdiagnozowany epizod psychotyczny w lipcu. Nie pierwszy, ale ten mi wszystko popier... Już w psychozie miałem symptomy tej nowej "jakości" życia, jakiej obecnie doświadczam. Czuję, że nic mi nie jest w stanie pomóc, no bo jak? Ile mam czekać na ten cały Solian? Biorę jeszcze trittico 75 mg (chyba mało na taką deprę-niewiadomoco, co nie?). Poprzednie leki albo przestały działać (sertralina) albo nie radziły sobie z objawami albo nie zdziałały nic na powyżej opisany stan (kwetiapina, olanzapina). Teraz też czuję jakbym łykał tiktaki, a nie leki. Jedyna różnica to, to że jakimś cudem od jakiegoś tygodnia+ normalnie zasypiam i po odstawieniu sertraliny sprawy seksualne wracają do normy (poranny wzwód, który na zażywanej latami sertralinie zapomniałem jak wygląda i takie tam).
Wstyd mi było, kiedy zdałem sobie sprawę, że życie to bal kostiumowy, a ja przyszedłem z prawdziwą twarzą.
- wowo
- zaufany użytkownik
- Gadu-Gadu: 9697465
U mnie z tym Solian było tak że na samym początku przyjmowania zlikwidował on silne objawy choroby, chociaż pojawiały się jeszcze co jakiś czas głosy. Teraz po 9 miesiącach brania leku ustąpiło praktycznie wszystko. Muszę tutaj zaznaczyć że na początku nie brałem dużej dawki leku lecz zaczynałem 250mg rano i wieczorem, na takiej dawce pozostaje. Dawka leku nie jest duża bo przy mojej diagnozie minimum to 400mg na dobę.
- Józef80
- zaufany użytkownik
U mnie już pierwsza dawka, na ostrej fazie wystarczy kilka godzin i czuję ulgę, wracam do rzeczywistości
Czemu ty się, zła godzino,
z niepotrzebnym mieszasz lękiem?
Jesteś - a więc musisz minąć.
(Wisława Szymborska)
z niepotrzebnym mieszasz lękiem?
Jesteś - a więc musisz minąć.
(Wisława Szymborska)
- Antonio Kontrabas
- zaufany użytkownik
Dziala od razu po zazyciu, wykopuje w kosmos i po kilku godzinach ladujesz na trzeciej planecie od slonca i nawet zauwazasz, ze wokolo sa sami zywi ludzie, ze swoim zyciem i swoimi problemami i do tego zero kosmitow
Choc sam czasem czuje sie bardziej jak kosmita ale to chwilowe i szybko mija