Elementarna logika w kwestii homoseksualizmu

Moderator: moderatorzy

Awatar użytkownika
Kamil Kończak
zaufany użytkownik
Kontakt:

Elementarna logika w kwestii homoseksualizmu

Post autor: Kamil Kończak »

Katolicy są świadomi, że nie posiadają żadnych racjonalnych i merytorycznych argumentów w sprawie homoseksualizmu. Poza tymi natury religijnej. Mówią coś o demografii, o dzietności.
Brak wkładu w dzietność nie jest obniżaniem demografii bo homoseksualiści dzieci mieć nie mogą. Proste? Proste. W tym kontekście można jedynie rozpatrywać heteroseksualne pary, które z jakichś powodów nie chcą albo nie mogą mieć dzieci - one mają ku temu możliwości a homoseksualiści nie. Niemowa nie może być krytykowany za to, że nie umie śpiewać i nie przyczynia się tym samym do większej muzykalności narodu polskiego, tak jak niepełnosprawny bez rąk czy nóg nie może być obwiniany za to, że nie daje swojego wkładu w profesjonalny sport, że nie przyczynia się do wzrostu PKB tak jak jego pełnosprawni koledzy.

Czy są tu jakieś korelacje? Ależ oczywiście - chociażby wypowiedzi JKM na temat niepełnosprawnych i tego gdzie jest ich miejsce, także to, że osoby niepełnosprawne nie mają dogodnych warunków do tego aby normalnie funkcjonować w społeczeństwie - np. brak podjazdów.

Wszystkiego czego potrzebują pary heteroseksualne to możliwości rozwoju, miejsca pracy, żłobki szkoły etc. W państwie, które posiada jakąkolwiek politykę pro - rodzinną (realną) sprawy homoseksualne spychane są ma margines, tracą swój emocjolalny wydźwięk. Jedynie w państwie słabym ekonomicznie, zdominowanym przez religijnych krzykaczy, którym nie zależy na realnym problemie urastają do rangi batalii narodowej o ich tzw. " wartości".
Pragniesz czegoś? - rób to bo zaczniesz o tym marzyć.

" May your love of the form culminite in the love of
the formless."

https://www.youtube.com/watch?v=0joS1fzwFcU
Awatar użytkownika
eN
zaufany użytkownik

Re: Elementarna logika w kwestii homoseksualizmu

Post autor: eN »

Czy liczba wątków o homosiach ma się przełożyć na poparcie dla ich zboczenia? Ile razy można wałkować to samo?
Awatar użytkownika
boris
zaufany użytkownik

Post autor: boris »

Mistycy jednoczący się w wysiłku usunięcia krzyża z palikotowym pomiotem, niewierzący broniący chrześcijańskiej moralności, takie coś jest możliwe tylko na forum dla wariatów. Dlatego czuję się tu tak dobrze :) Ale o pedałach to już mnie trochę nudzi gadać :) Zwłaszcza, że rozdmuchiwanie tego problemu to raczej czysta socjotechnika złodziejskiej ekipy rządowej, mająca na celu odwrócić uwagę od ich matactw i złodziejstw.
http://niewygodne.info.pl/artykul/00094.htm
http://www.youtube.com/watch?v=EdmZYu9Lths
Powiedzmy przeciwnikowi otwarcie, że nie podzielamy jego idei, ponieważ je rozumiemy, i że on nie podziela naszych, ponieważ ich nie rozumie.
Awatar użytkownika
Kamil Kończak
zaufany użytkownik
Kontakt:

Nie jestem żadnym mistykiem. Żebyś jednak wiedział - jestem za świeckim państwem bo osoby utożsamiające się z mistycyzmem są za wolnością w przestrzeni publicznej. Nie czuję się też "wariatem". Jeśli ktoś utożsamia się ze swoimi mentalnymi problemami to jego sprawa. Poza tym jeśli z mojego posta wyczytałeś obronę homoseksualizmu to znaczy, że poraz kolejny przeceniłem umiejętność czytania ze zrozumieniem.

the formless."

Awatar użytkownika
Marionetka
bywalec

Post autor: Marionetka »

kurde a dziwisz się ,że w obliczu pro rodzinnych krajów są spychani na bok?
nie mają możliwości żeby mieć dzieci, oh jak mi bardzo przykro z tego powodu, może dlatego ,że naturalnie istnieją tylko 2rodzje ludzi , po coś one są tak zbudowane żeby się uzupełniać tylko ze sobą. chyba co ?
spodoba się tobie, przekonasz się, że ból i krew są nałogiem.
Awatar użytkownika
Kamil Kończak
zaufany użytkownik
Kontakt:

Polska nie jest pro - rodzinnym krajem. Czy w ogóle przeczytałaś to co pisałem...?
W krajach zachodnich są i związki parnerskie i wyższa dzietność - tam nie ma tylu histeryków i krzykaczy.
Ludzie potrafią oddzielić fakty od irracjonalnych uprzedzeń.

Mi jedynie chodzi o uczciwość w debacie - jeśli katolicy powoływaliby się jedynie na argugmenty religijne to byłoby to rzetelne.

the formless."

Awatar użytkownika
eN
zaufany użytkownik

Post autor: eN »

Chciałbym zauważyć, że największymi krzykaczami nie są osoby religijne, lecz te które jednocześnie z katolicyzmem walczą. To one stawiają na pierwszym miejscu homosiów i innych zboczeńców, zamiast zajmować się sprawami pierwszorzędnymi.
Kobieta, która z niewiadomych mi powodów uzyskała tytuł profesora, czyli Magdalena Środa, ma większy wpływ na debatę publiczną niż prof. Leszek Balcerowicz. W telewizjach i radiach przewijają się jakieś Biedronie, tymczasem znacznie większy pożytek mielibyśmy wszyscy słuchając prof. Roberta Gwiazdowskiego.
Awatar użytkownika
Marionetka
bywalec

nie, nie czytałam tak sobie napisałam, bo wyczułam gdzieś pedalstwo. :lol:
nie napisałam,że Polska tylko ,że kraje. nieokreślone. Ale idziemy trochę w tym kierunku , coraz więcej robi się dla rodzin.
Kamil, to może przeprowadź się na zachód po prostu.
Awatar użytkownika
stanley151
zaufany użytkownik
Gadu-Gadu: 46785217

Post autor: stanley151 »

ja bardziej rozumiem geja niz heteroseksualiste, który popiera gejow, niech wszyscy hetero ktorzy "są z gejami" sami sie nimi stana, skoro to takie dobre i smaczne, inaczej to mozna ich nazwac hipokrytami.
Ludzie szukają Miłości, a Ona jest na krzyżu...
"Jezu, ufam Tobie"
Awatar użytkownika
Marionetka
bywalec

nie, no akurat uważam ,ze każdy bez względu na swoje przekonania jest zdolny do tolerancji. A toleruje się coś innego niż u siebie. hehe ale to nie zmienia faktu,ze nie rozumiem przesadnej tolerancji dla degeneratów
niewazne
zaufany użytkownik

Post autor: niewazne »

Katolicy, katolicy, wszedzie tylko ci zli katolicy. Ty chyba, Kamil, masz jakis kompleks katolicki?
Tyle osob pluje na katolikow, mam rozumiec, ze wolelibyscie, zeby zamiast chrztu Polski ponad 1000 lat temu, przyjac np. Islam?
Kamil R J pisze:Katolicy są świadomi, że nie posiadają żadnych racjonalnych i merytorycznych argumentów w sprawie homoseksualizmu. Poza tymi natury religijnej.
W jaki sposob, biorac pod uwage anatomie czlowieka, mezczyzna jest np. przystosowany do wspolzycia z innym mezczyzna? Odbyt ma zupelnie inne funkcje ;) a w jaki sposob kobieta jest przystosowana do wspolzyci z inna kobieta?
Kamil R J pisze: Brak wkładu w dzietność nie jest obniżaniem demografii bo homoseksualiści dzieci mieć nie mogą. Proste? Proste.
Skoro te "pary" nie moga miec dzieci, to znaczy, ze ich zwiazki sa zupelnei nienaturalne, gdyz czlowiek stworzony jest do wydania potomstwa.

Wiec nie mow Kamil, ze argumenty podawane przez katolikow, ktorych, nie wedzac czemu probujesz dyskryminowac, wynikaja jedynie z ich wiary.
Bo strach to nic innego jak zdradziecka odmowa pomocy ze strony rozumowania
Awatar użytkownika
Kamil Kończak
zaufany użytkownik
Kontakt:

eN pisze:Chciałbym zauważyć, że największymi krzykaczami nie są osoby religijne, lecz te które jednocześnie z katolicyzmem walczą.
Coś Ci się chyba wydaje. Jeśli zgłaszanie do dyskusji projektów na ten temat uznajesz za walkę z katolicyzmem to coś nie tak z Twoim myśleniem. Możesz uznać, że homoseksualiści są źli, chorzy i zepsuci do szpiku kości ale nie możesz nie uznać tego, że chcą prawnie uregulować swoje chore w Twoim mniemaniu życie. I ten fakt nie jest walką z religią. Czyli prof. Pawłowska nie krzyczała, nie pieniła się?

Nieważne - pary heteroseksualne też nie mogą mieć dzieci pomimo wielu terapii. Pani Pawlowicz też jest starą panną więc po katolicku nie ma swojego wkładu w społeczeństwo. A więc gdzie wkład w potomstwo? A Jarosław Kaczyński? Ale czy tak chcemy oceniać przydatność Polaków w społeczeństwie?
Ostatnio zmieniony pt lut 08, 2013 6:42 pm przez Kamil Kończak, łącznie zmieniany 1 raz.

the formless."

Zagubiona we mgle
zaufany użytkownik

Post autor: Zagubiona we mgle »

Kamil R J pisze:Mi jedynie chodzi o uczciwość w debacie - jeśli katolicy powoływaliby się jedynie na argugmenty religijne to byłoby to rzetelne.
Ale Ty sam nie jesteś uczciwy. Jeżeli katolik powołuje się na inne argumenty to i tak go nie słuchasz, tylko "wywalasz" mu katolicyzm i wszystko, co złe się z tym kojarzy.
Awatar użytkownika
Kamil Kończak
zaufany użytkownik
Kontakt:

No to jakie są te argumenty pozareligijne @ Zagubiona we mgle? Odsyłam do mojego pierwszego posta.

the formless."

Zagubiona we mgle
zaufany użytkownik

Wałkowanie w kółko tego samego jest już nudne. Co nowego jeszcze można napisać? Osobiście mam już dosyć tematu pedałów na tym forum.
Awatar użytkownika
Kamil Kończak
zaufany użytkownik
Kontakt:

Nic - wszystko zawarłem w moim pierwszym poście - chciałbym żyć w takim kraju gdzie osoby z problemami psychicznymi mogłyby sie rozwijać, wtedy nie miałyby czasu aby pisać swoje "mądrości" na temat nieprzydatności homoseksualistów w społeczeństwie :) Inaczej odreagowywałyby swoje stany - w tym przypadku pozytywne. Pary heteroseksualne miałyby warunki do założeni rodziny. W przypadku Polski to chyba utopia :)

the formless."

Zagubiona we mgle
zaufany użytkownik

Na szczęście w Polsce jednak ludzie wierzą w Boga, więc nasz kraj ostał się jako jeden z normalniejszych. Mam nadzieję, że Bóg nas nie opuści przez takich ludzi jak Ty Kamil. Ty sam odreagowujesz swoje "stany". :lol:
Awatar użytkownika
Kamil Kończak
zaufany użytkownik
Kontakt:

Zagubiona we mgle pisze:Na szczęście w Polsce jednak ludzie wierzą w Boga, więc nasz kraj ostał się jako jeden z normalniejszych
Gdzie widzisz tą normalność? Gdyby Polacy byli tacy wierzący w Boga to mielibyśmy normalniejsze społeczeństwo i większy poziom wzajemnego szacunku. Sama wiara i deklaracje nic nie znaczą - liczą sie czyny. Wiara to wewnętrzna moc człowieka a polskie społeczeństwo jest bierne.

the formless."

Awatar użytkownika
stanley151
zaufany użytkownik
Gadu-Gadu: 46785217

Post autor: stanley151 »

Kamil R J pisze: chciałbym żyć w takim kraju gdzie osoby z problemami psychicznymi mogłyby sie rozwijać,
Co masz na myśli rozwijać?
Ludzie szukają Miłości, a Ona jest na krzyżu...
"Jezu, ufam Tobie"
Awatar użytkownika
Clamo
moderator
moderator

Post autor: Clamo »

Ja też nie mam już ochoty w sprawie homoseksualizmu znowu się wypowiadać, nie obchodzi mnie to tak bardzo, ale chcę wam zwrócić uwagę, że nazywając homoseksualistów "pedałami" nie dziwcie się, że was nazywają "zje*ami, psycholami, świrami" itd. ;)
"Roses are red, violets are blue, I'm schizophrenic, and so am I."
-Oscar Levant
ODPOWIEDZ

Wróć do „polityka”