- strony
- praca dla chorych
- wsparcie/opieka
- filmy, muzyka
- ciekawostki i wszystko co sprawia, że życie chorego staje się lepsze i milsze
Dajcie linki lub własne texty - dzielmy sie wiedzą i żyjmy szczęśliwie

Moderator: moderatorzy
I co ? To powód do radochy. To zrozum i napisz coś wartościowszego.Petruccio pisze:Dobry sen.
edit. Eee, chyba nie zrozumiałem zamysłu wątku
Na pewno to z Biblii wziąłeś? Biblia mówi co innego na temat zbawienia...do Zbawienia wystarczy 10 przykazan i 2 przykazania milosci
Jednak puste wypowiedzenie tego nic nie da. Trzeba również żałować za grzechy i odwrócić się od nich.Bo jeśli ustami swymi wyznasz,że Jezus jest Panem,i uwierzysz w sercu swoim,że Bóg wzbudził go z martwych,zbawiony będziesz." (List do Rzymian 10,9)
noachida przestrzega 7 praw Noego, a nie 12 przykazan Bozych
Przykazań jest 10 = dekalog. Deka = 10 .a nie 12. Skąd wziąłeś te dwa dodatkowe?Gdy nie-Żyd przestrzega tych przykazań (Siedmu Praw Potomków Noacha - symbolizowanych przez tęczę), staje się jednym z chasidej umot haolam („pobożnych wśród narodów”) i ma swoje miejsce w świecie, który ma nadejść (Olam Haba). W czasach starożytnego Jisraela człowiek taki stawał się ger toszaw i miał prawo do mieszkania w Ziemi Jisraela i składania ofiar w Świątyni. Chasidej umot haolam zdobywają – według judaizmu – szczególną zasługę, o ile czynią to świadomie i (co bardzo ważne!) ze względu na fakt, że jest to nakaz od Boga (Miszne Tora, Melachim 8, 11).
O co ci biega, kolego? Napisałem coś, bo myślałem, że na temat. Potem przeczytałem jeszcze raz twojego posta i stwierdziłem, że to, co napisałem, nie pasuje do tego, co chciałeś usłyszeć. A to, że dałem życzliwy uśmiech to jest dla ciebie jakiś problem. Nie rozumiem ciebie.Mniszek pisze:I co ? To powód do radochy. To zrozum i napisz coś wartościowszego.Petruccio pisze:Dobry sen.
edit. Eee, chyba nie zrozumiałem zamysłu wątku
tak ale chodizło mi o to,ze konfesjonał wziął się nie wiadomo skąd. Po prostu mówisz wieczorem Bogu o tym czego żalujesz i odpuszczasz swoim winowajcomstan pisze:Marionetka spowiedz jest wzieta z Biblii, "komu odpuscicie grzechu, sa odpuszczone, komu zatrzymacie sa zatrzymane" " co rozwiazecie na Ziemi, bedzie rozwiazane w Niebie"