ginekomastia po solianie

Dla osób szukających ogólnej pomocy i wstępnej orientacji dotyczącej choroby.
Kto umie dokładniej nazwać problem proszę pisać w działach tematycznych "Ogólnej dyskusji"

Moderator: moderatorzy

Regulamin forum
Uwaga: o pomoc w konkretnych sprawach, dla których odpowiednie działy istnieją w "Dyskusji Ogólnej" proszę pisać tam.Tutaj tylko w sprawie ogólnej pomocy w zorientowaniu się w tematyce, np. gdy ktoś szuka wstępnej pomocy, co począć z taką chorobą i jak nazwać i określić jej objawy
Sebiq
zaufany użytkownik

ginekomastia po solianie

Post autor: Sebiq »

Cycki mi urosly od brania solianu i strasznie przytylem czy jesli odstawie lek wszystko sie cofnie?
Omega
bywalec

Re: ginekomastia po solianie

Post autor: Omega »

Jeżeli masz takie twarde sutki\sutek i okolice to tylko chirurgiczne usunięcie. Chyba że masz bardzo słabo rozwinięta ginekomastie to wtedy jest szansa że sama ustapi. Rozróżnia się też lipomastie nagromadzenie tłuszczu w okolicach klatki pierwsiowej wtedy dieta i sport wystarcza.
Awatar użytkownika
hvp2
zaufany użytkownik

Post autor: hvp2 »

Miałem ongiś ginekomastię po "Rispolepcie", a w obrębie tej ginekomastii twarde guzy w piersiach. Już lekarka chirurg pisała że "tumor", co mnie wprawiło w skrajne lęki. Tymczasem pomogło mi odstawienie "Rispoleptu" i subtelne leczenie endokrynologiczne.

Aha! Po drodze byłem diagnozowany w Poradni Chorób Sutka i dość dziwnie się wtedy czułem w poczekalni wypełnionej samymi kobietami. :D
Jednak ta sprawa to już dla mnie przeszłość. :D :D
Bardo
moderator
moderator

Post autor: Bardo »

Miałem ten sam problem po Sulpirydzie (poprzedniku Solianu). Ustąpiło po zmianie leku.
Awatar użytkownika
Antonio Kontrabas
zaufany użytkownik

Post autor: Antonio Kontrabas »

Tak dokladnie - ustepuje calkowicie po zmianie leku badz nawet zmniejszeniu dawki do 100mg na dobe. Jest to nieszkodliwe calkiem i wiaze sie ze wzrostem prolaktyny. Mija bez sladu.
ODPOWIEDZ

Wróć do „kto pomoże”