Mój ostatni post-cieszycie się?
Moderator: moderatorzy
Mój ostatni post-cieszycie się?
.
Ostatnio zmieniony pt mar 01, 2013 8:58 am przez ptk, łącznie zmieniany 1 raz.
Bóg patrzy nic nie mówi,pewnie żałuje po co stworzył ludzi.
Re: Mój ostatni post-cieszycie się?
Masz rację, nie warto cierpieć. Dlatego nie musimy tego robić. Sami wybieramy, świat się nie zmienia ale człowiek może zmienić swoje nastawienie do niego.
Ja też długo szukałem czegoś, dla czego warto żyć. Żyć, a nie obserwować ten zwariowany kołowrót zwany światem. Nie mogę napisać, że na pewno coś znalazłem, ale w trakcie poszukiwań zrozumiałem parę rzeczy. Dalej mam chwile załamania, kiedy myślę podobnie do Ciebie.
Ale są też te lepsze momenty, które zmieniają spojrzenie. Warto ich poszukać.
Nie jesteś lepszym lub gorszym od nas, ale jesteś jednym z nas. Zastanów się, proszę. Napisz co Cię najbardziej boli a może znajdą się tacy, którzy pomogą Ci przez to przejść.
Ja też długo szukałem czegoś, dla czego warto żyć. Żyć, a nie obserwować ten zwariowany kołowrót zwany światem. Nie mogę napisać, że na pewno coś znalazłem, ale w trakcie poszukiwań zrozumiałem parę rzeczy. Dalej mam chwile załamania, kiedy myślę podobnie do Ciebie.
Ale są też te lepsze momenty, które zmieniają spojrzenie. Warto ich poszukać.
Nie jesteś lepszym lub gorszym od nas, ale jesteś jednym z nas. Zastanów się, proszę. Napisz co Cię najbardziej boli a może znajdą się tacy, którzy pomogą Ci przez to przejść.
- Bright Angel
- zaufany użytkownik
Chyba dopadła Cię poważna deprecha. Tak czy inaczej świat jest piękny, chociaż mocno zepsuty moralnie, ale możemy go naprawić.
Just remember that death is not the end. Heaven or hell? The choice is Yours.
jakie?Bardo pisze: Ale są też te lepsze momenty, które zmieniają spojrzenie. Warto ich poszukać.
"Żyjemy w świecie przyjemności pozbawionych radości"
"Nie widzę gwiazd, lecz muszę trwać"
"Nie widzę gwiazd, lecz muszę trwać"
Każdy może znaleźć własne. Niektórzy szukają w medytacji, modlitwie, inni w rzeczach codziennych, rozmowie, sporcie, rozmyślaniach, jakiejś książce, nawet głupim spacerze.Ralf pisze:jakie?Bardo pisze: Ale są też te lepsze momenty, które zmieniają spojrzenie. Warto ich poszukać.
Nie podoba mi się ten post.ptk pisze: Zyjcie sobie nadal na tym zasranym świecie
(...)nie mam zamiaru dłużej być częścią tego chorego świata
Widzę tu drugie dno.
Wasz świat nic mi nie dał, nic nie może mi zabrać
- Bright Angel
- zaufany użytkownik
Ptk nie rób nic głupiego. To jest tylko tymczasowy kryzys. Przejdzie Ci i znów poczujesz, że wato żyć. Bez JAHWE cierpienie nie ma sensu. Nie twierdzę, że warto cierpieć, tylko z JAHUSZUA to cierpienie nabiera sensu. JAHUSZUA uzdrowił tysiące ludzi i uzdrawia nadal.
Just remember that death is not the end. Heaven or hell? The choice is Yours.
Ptk, odezwij się. Ludzie często są źli, popełniają błędy ale przecież nie wszyscy są tacy. Jeśli obrazisz się na świat, nie dasz sobie szansy, żeby przeżyć coś fajnego. Jeśli stało się coś, co cię wyprowadziło z równowagi- pomyśl sobie, że za jakiś czas będzie to nieistotne, chociaż teraz cię może wkurzać.
maniek nadal w szpitalu?