zmeczenie

Dla osób szukających ogólnej pomocy i wstępnej orientacji dotyczącej choroby.
Kto umie dokładniej nazwać problem proszę pisać w działach tematycznych "Ogólnej dyskusji"

Moderator: moderatorzy

Regulamin forum
Uwaga: o pomoc w konkretnych sprawach, dla których odpowiednie działy istnieją w "Dyskusji Ogólnej" proszę pisać tam.Tutaj tylko w sprawie ogólnej pomocy w zorientowaniu się w tematyce, np. gdy ktoś szuka wstępnej pomocy, co począć z taką chorobą i jak nazwać i określić jej objawy
mamuska
zaufany użytkownik

zmeczenie

Post autor: mamuska »

Zmienialam juz leki pare razy nie more sie pozbyc ciaglego zmeczenia I lenistwa. Jestem in a osoba niz przed choroba ide na latwizne nic mi sie nie chce robic za bardzo nic mnie nie interesuje. Czy moga by to skutki dzialania lekow?
Awatar użytkownika
mei
zaufany użytkownik

Re: zmeczenie

Post autor: mei »

Tak to może być efekt leków. U mnie dużo dały antydepresanty. Niestety od kilku miesięcy, wraz z ketrelem i trittico, biorę trilafon i znowu trudno mi zmobilizować się nawet do czegokolwiek. Rzeczy które mogłabym zrobić od ręki przekładam albo rozkładam w bardzo długim czasie.
Jest jeszcze jedna rzecz u niektórych ludzi po psychozie zmienia się osobowość, u mnie wszystko się przewartościowało.
Kochajcie tych, których chcecie kochać, żyjcie tak, jak chcecie żyć i nigdy nie pozwólcie by ktokolwiek przeszkodził wam w zmienianiu waszych marzeń w rzeczywistość.
Jared Leto, 13.04.2014.
mamuska
zaufany użytkownik

ja jednak mysle ze u mnie to wina psychotropow :(
Awatar użytkownika
jojo
zaufany użytkownik

Post autor: jojo »

MamuskaJo, a może Twoje chorobliwe zmęczenie, to objawy negatywne (apatia, wycofanie społeczne, niechęć do aktywności)- czyli skutek źle dobranych leków? :mrgreen:

Powiedz swojemu lekarzowi o tych objawach, może zmieni Ci leki lub ich dawkowanie...
To, że jakiś lek komuś służy, nie znaczy że nie zaszkodzi innej osobie. :(
mamuska
zaufany użytkownik

mozliwe musze pogadac z lekarzem powinnam sie z nim spotkac w polowie miesiaca.
Awatar użytkownika
Ralf
zaufany użytkownik

Post autor: Ralf »

mei pisze:Jest jeszcze jedna rzecz u niektórych ludzi po psychozie zmienia się osobowość, u mnie wszystko się przewartościowało.
Ja miałem podobnie. A moglabys podac przyklad tych przewartosciowan?
"Żyjemy w świecie przyjemności pozbawionych radości"
"Nie widzę gwiazd, lecz muszę trwać"
Awatar użytkownika
thelastSAMURAJ
bywalec

Post autor: thelastSAMURAJ »

ja mam to samo ,negatywne objawy schizo :(
piszcie do mnie wszyscy na gg albo na meila pozdrawiam
mamuska
zaufany użytkownik

a wlasnie czytalam o negatywach i to nie jest to. Ja poprostu czuje sie jakbym byla pod wplywem dragow ktore mnie znieczulaja.
Awatar użytkownika
mei
zaufany użytkownik

Post autor: mei »

bezimienny pisze:
mei pisze:Jest jeszcze jedna rzecz u niektórych ludzi po psychozie zmienia się osobowość, u mnie wszystko się przewartościowało.
Ja miałem podobnie. A moglabys podac przyklad tych przewartosciowan?
Takie zwyczajne. Bardziej doceniam rodzinę. Cieszę się drobnostkami (kiedyś nie umiałam). Wolę pamiętać dobre rzeczy niż pielęgnować złe wspomnienia. Itp. Duża w tym zasługa terapii.
Kochajcie tych, których chcecie kochać, żyjcie tak, jak chcecie żyć i nigdy nie pozwólcie by ktokolwiek przeszkodził wam w zmienianiu waszych marzeń w rzeczywistość.
Jared Leto, 13.04.2014.
ODPOWIEDZ

Wróć do „kto pomoże”