Solian jest super :)
Moderator: moderatorzy
- moi
- moderator
- Gadu-Gadu: 9
- Kontakt:
Re: Solian jest super :)
Na działanie leku trzeba czekać około czterech tygodni. Wytrzymaj jeszcze trochę. Gdy po tym czasie nie będzie efektów być może to nie jest lek dla Ciebie. Mnie też solian nie pomógł, a tylko pogłębił depresję.
Pozdrawiam.m.
Pozdrawiam.m.
- Antonio Kontrabas
- zaufany użytkownik
Zalezy rowniez od dawki leku, jednak takie 3-6 tygodni to takie minimum. Poza tym w dawkach wiekszych niz 200 mg raczej ciezko poczuc dzialanie antydepresyne, gdyz na pierwszy plan wysywa sie przeciwpsychotyczne i uspokajajace. Dopiero czuc to w dawkach od 200 mg w dol, wtedy dziala mocno antydepresyjnie i bardzo mocno aktywizujaco, ale nadal wyjatkowo skutecznie przeciwpsychotycznie. Zreszta na chwile obecna to najsilniejszy lek na objawy wytworcze i stany psychotyczne.
Naprawdę uważa Pan że to najlepszy lek? Ja go aktualnie biore i świetnie działa, ale zastanawiam się nad moim libido...
((

"Żyjemy w świecie przyjemności pozbawionych radości"
"Nie widzę gwiazd, lecz muszę trwać"
- Antonio Kontrabas
- zaufany użytkownik
Na libido i przywrocenie ogolnego poziomu testosteronu polecam tribusteron, bardzo znakomity specyfik. Poza tym solian w dawce nie przekraczajacej 200mg, a po 2-3 latach jedyna mozliwa dawka podtrzymujaca, nie powodujaca zachwian hormonalnych jest 100mg na dobe.
- moi
- moderator
- Kontakt:
Ale dawka 100 mg nie wystarczy, jeśli ktoś ma ciągle nawroty, albo silne objawy wytwórcze, czy negatywne...
Pozdrawiam.m.
Pozdrawiam.m.
- Antonio Kontrabas
- zaufany użytkownik
Moi, kiedy sie wreszcie nauczysz czytac to co ja pisze, a nie to co Tobie sie wydaje, ze mysle
Napisalem, ze do takiej dawki mozna zejsc po latach, gdy juz ustapia wszelkie objawy
Wtedy taka dawka jest juz tylko i wylacznie dawka podtrzymujaca, w przypadku, powtarzam, calkowitej, zupelnej remisji.

Napisalem, ze do takiej dawki mozna zejsc po latach, gdy juz ustapia wszelkie objawy

- moi
- moderator
- Kontakt:
W innych przypadkach jednak solian odpada. A zaczyna się zwykle od dużych dawek, żeby znieść objawy.
Pozdrawiam.m.
Pozdrawiam.m.
- Antonio Kontrabas
- zaufany użytkownik
E tam, e tam od duzych... wlasnie prawdziwy fachowiec lekarz specjalista nigdy nie zaleci na poczatek duzej dawki, tylko minimalna, aby wprowadzic stopniowo i bezbolesnie nowy srodek chemiczny do orgaznizmu. Po czym zazwyczaj owa dawke zwieksza i wtedy taka 2setka jest znakomita. Wiadomo na dzialanie trzeba troche poczekac. Co tam miesiac, dwa lub trzy, za to bedzie warto! Ja zylem z najwieksza psychoza stale, pare lat, z pocietym calym cialem, w pustym zupelnie pokoju, obdartym nawet z tapet, tylko z psem, nie wychodzac miesiacami, nie biorac nawet te pol tabletki. Dlaczego wiec uwazasz, ze wpompowanie 1200 mg przez konowalow w biednego pacjenta na dzien dobry jest czym kolwiek uzasadnione. Prychoza to nie jest zawal serca, od tego sie nie umiera w 5 minut, tu nie potrzeba wkluwania zastrzykow w aorte. Tym bardziej owe dzialanie jest nie uzasadnione w szpitalach, gdzie pacjent i tak sie znajduje pod ciagla obserwacja i naprawde nic wielkiego mu nie grozi.
- moi
- moderator
- Kontakt:
Oczywiście, że zaczyna się od małych dawek, żeby przyzwyczaić organizm, To każdy wie. Ale żeby osiągnąć działanie terapeutyczne, często trzeba sięgać po większe dawki. Co do dawki solianu - ja brałam 200 mg przez pół roku i czułam się fatalnie. Objawy wytwórcze nie zniknęły, za to nasiliły się objawy negatywne. Do tego zatrzymała mi się miesiączka. Zdecydowanie to nie był lek dla mnie.
Pozdrawiam.m.
Pozdrawiam.m.
A jak Solian działa na popęd seksualny, na libido ???? Bo ja mam z tym problem...
"Żyjemy w świecie przyjemności pozbawionych radości"
Zgadzam sie- solian jest super! Najlepszy neuroleptyk ze wszytskich jak dla mnie. Aktywizuje, poprawia nastroj, wszystko chce sie robic, nie powoduje sennosci. Jedyny neuroleptyk, po ktorym nie mam lękow i depresji. Kocham Cie solianku!
- Antonio Kontrabas
- zaufany użytkownik
Hehe, fajnie, ze znalazlas wreszcie dobry lek dla siebie, tym bardziej, ze znalazlas ten najlepszy. Pomysl i tylko sobie wyobraz, jak bedzie wygladalo Twoje zycie, za okolo 2 lata, gdy juz calkowicie dojdziesz do zdrowia, a Solian nadal bedzie z Ciebie czynil nadistote 

-
- zaufany użytkownik
- Status: Schizo
- Kontakt:
A ja na tej dawce dobrze się czuje, biorę go już kilka miesięcy i nie ma skutków ubocznychmoi pisze:Co do dawki solianu - ja brałam 200 mg przez pół roku i czułam się fatalnie.

''Insanity - a perfectly rational adjustment to an insane world.'' http://chomikuj.pl/Antypsychiatra
Zapraszam wszystkich popierających antypsychiatrie do dołączenia: http://www.digart.pl/grupy/16361/Anty-psychiatria/ moja grupa ma charakter otwarty.
Zapraszam wszystkich popierających antypsychiatrie do dołączenia: http://www.digart.pl/grupy/16361/Anty-psychiatria/ moja grupa ma charakter otwarty.
przez AntonPawlowicz Pn lis 05, 2012 9:22 pm
"Hehe, fajnie, ze znalazlas wreszcie dobry lek dla siebie, tym bardziej, ze znalazlas ten najlepszy. Pomysl i tylko sobie wyobraz, jak bedzie wygladalo Twoje zycie, za okolo 2 lata, gdy juz calkowicie dojdziesz do zdrowia, a Solian nadal bedzie z Ciebie czynil nadistote
"
A dlaczego dopiero za 2 lata mialabym dojsc do zdrowia??? Ja obecnie nie mam juz zadnych objawow choroby i czuje sie w zdrowiu...
"Hehe, fajnie, ze znalazlas wreszcie dobry lek dla siebie, tym bardziej, ze znalazlas ten najlepszy. Pomysl i tylko sobie wyobraz, jak bedzie wygladalo Twoje zycie, za okolo 2 lata, gdy juz calkowicie dojdziesz do zdrowia, a Solian nadal bedzie z Ciebie czynil nadistote

A dlaczego dopiero za 2 lata mialabym dojsc do zdrowia??? Ja obecnie nie mam juz zadnych objawow choroby i czuje sie w zdrowiu...
Re: Solian jest super :) Biorę 125 mg od ok. 4 tyg.
Hej,
ja choruję już na schizofrenie ponad 5 lat i zdecydowany z tego czas biorę lek solian. Aktualnie odstawiamy z doktor i jestem od niecałych 4 tyg. na 125 mg - 1 miesiąc temu byłam na 150 mg i odstawiłyśmy 25 mg. Zastanawia mnie ile muszę czekać aby wrócił mi dobry nastrój, aktywność, jakieś bieganie i chęci żeby pracować itd.. mam nadzieję ,że już nie długo... Podejrzewam, że solian już może na mnie nie działać tak jak kiedyś, kiedy byłam na 150 mg i się dobrze czułam, znajomi szkolni, wyjścia itp.. Wciąż tylko czekam i tylko ołowiany czas się wlecze.. Poza tym nie wiem czy ktokolwiek ma tak samo jak ja, ale boję się lata - wtedy jest największe prawdopodobieństwo urojeń, zmiennych nastrojów, myśli itd. - zwłaszcza jak pracuję pod presją, np w restauracji na zmywaku czy jako pomoc kuchenna. Natomiast jesienią i zimą zaczynam być niedostępna uczuciowo, nie mam pracy, nie interesują mnie rozrywki, chcę się rozstawać z chłopakiem - tak było rok temu, pustka emocjonalna - teraz tak się czuję.. Wszystko u mnie jest uzależnione od pór roku, boję się najbliższego lata.. Ktoś ma podobnie z tymi porami roku?? Ktoś bierze aktualnie 125 mg? Pozdrawiam wszystkich schizofreników/schizofreniczki.
ja choruję już na schizofrenie ponad 5 lat i zdecydowany z tego czas biorę lek solian. Aktualnie odstawiamy z doktor i jestem od niecałych 4 tyg. na 125 mg - 1 miesiąc temu byłam na 150 mg i odstawiłyśmy 25 mg. Zastanawia mnie ile muszę czekać aby wrócił mi dobry nastrój, aktywność, jakieś bieganie i chęci żeby pracować itd.. mam nadzieję ,że już nie długo... Podejrzewam, że solian już może na mnie nie działać tak jak kiedyś, kiedy byłam na 150 mg i się dobrze czułam, znajomi szkolni, wyjścia itp.. Wciąż tylko czekam i tylko ołowiany czas się wlecze.. Poza tym nie wiem czy ktokolwiek ma tak samo jak ja, ale boję się lata - wtedy jest największe prawdopodobieństwo urojeń, zmiennych nastrojów, myśli itd. - zwłaszcza jak pracuję pod presją, np w restauracji na zmywaku czy jako pomoc kuchenna. Natomiast jesienią i zimą zaczynam być niedostępna uczuciowo, nie mam pracy, nie interesują mnie rozrywki, chcę się rozstawać z chłopakiem - tak było rok temu, pustka emocjonalna - teraz tak się czuję.. Wszystko u mnie jest uzależnione od pór roku, boję się najbliższego lata.. Ktoś ma podobnie z tymi porami roku?? Ktoś bierze aktualnie 125 mg? Pozdrawiam wszystkich schizofreników/schizofreniczki.
"Najważniejsze jest niewidoczne dla oczu. Dobrze się widzi tylko sercem."
Antoine de Saint-Exupéry
Antoine de Saint-Exupéry
Poza tym ja miałam objawy schizo na tle seksualnym, zawsze tylko na tym i tylko to mi doskwierało - ponoć najczęściej kobiety/dziewczyny maja na tym tle ;/. Nie chce sie znowu tak czuć...
Antoine de Saint-Exupéry
Antoine de Saint-Exupéry
maja500 ja tez sie boje lata. Zawsze kiedy sie zbliza boje sie ze dostane urojen i doskwieraja mi lęki.
To fajnie wiedzieć, że ktoś ma podobnie albo tak samo jak ja.. Myślałam, że u innych schizofrenia nie jest uzależniona od pór roku, jakichkoolwiek. Fizia, na jakich lekach/leku jesteś, jak się czujesz teraz?? Wiesz.. chyba w lecie musimy unikać jakichkolwiek stresujących prac, pod presją itd.. Zła aura pogodowa dla nas jest wyjątkowo uciążliwa, a dodatkowe stresy mogą wznowić objawy choroby. Pozdrawiam serdecznie
.

Antoine de Saint-Exupéry
Antoine de Saint-Exupéry
- Antonio Kontrabas
- zaufany użytkownik
Ja np. wielokrotnie odstawialem leki, ale dobre samopoczucie nigdy juz nie wrocilo, za kazdym razem nastepowal kryzys i kolejny epizod psychotyczny.
Obecnie biore 100mg Solianu, czyli najmniejsza prawdopodobnie dawke podtrzymujaca juz od 4 lat. Czuje sie wysmienicie, nie czuje wogule bym zazywal jakies lekarstwo. Ten lek to zbawienie. Zdecydowanie nie zamierzam juz bawic sie w odstawianie i niszczyc sobie zycia przerwami w zyciorysie. Psychozy zawsze wracaja, a po kazdym kolejnym epizodzie mozg ma corac wiecej uszkodzen w swej materii i coraz ciezej potem dojsc do siebie. To troche jak z udarami, jeden, to sa jakies uszkodzenia, ale da sie zyc zazwyczaj, drugi, to juz polowa lub wiecej mozgu obumarla, trzeci to raczej paraliz i smierc.
Obecnie biore 100mg Solianu, czyli najmniejsza prawdopodobnie dawke podtrzymujaca juz od 4 lat. Czuje sie wysmienicie, nie czuje wogule bym zazywal jakies lekarstwo. Ten lek to zbawienie. Zdecydowanie nie zamierzam juz bawic sie w odstawianie i niszczyc sobie zycia przerwami w zyciorysie. Psychozy zawsze wracaja, a po kazdym kolejnym epizodzie mozg ma corac wiecej uszkodzen w swej materii i coraz ciezej potem dojsc do siebie. To troche jak z udarami, jeden, to sa jakies uszkodzenia, ale da sie zyc zazwyczaj, drugi, to juz polowa lub wiecej mozgu obumarla, trzeci to raczej paraliz i smierc.