ZNN zespół niespokojnych nóg

amisulprid

Moderator: moderatorzy

Awatar użytkownika
fart
zaufany użytkownik

ZNN zespół niespokojnych nóg

Post autor: fart »

Cześć wróciłem do solianu dzisiaj, ale czuje okropne nie przyjemne uczucie w nogach, poczytałem w necie że neuroleptyki mogą wywoływać zespół niespokojnych nóg. Da się coś z tym począć? Ma ktoś coś takiego?
neuroleptyki profilaktyczne
narkotyk666
zbanowany
zbanowany
Kontakt:

Re: ZNN zespół niespokojnych nóg

Post autor: narkotyk666 »

Mi alkohol czasem pomaga na telepiące się łapska und odnóża! Kiedyś kielicha nie mogłem se polać!
Zapraszamy wszystkich na nasz czat!

http://www.pieknyumysl.com

Z nami nie przegrasz! Z nami zawsze wygrasz!
Awatar użytkownika
moi
moderator
moderator
Gadu-Gadu: 9
Kontakt:

Post autor: moi »

fart pisze: Ma ktoś coś takiego?
Ja miałam coś takiego po fluanxolu. Pomogło zmniejszenie dawki.

Pozdrawiam.m.
Awatar użytkownika
Niemamnie
zaufany użytkownik
Lokalizacja: z Czarnych Dziur, z Pustek Kul, z Lasu gdzie nie ma Czasu

Post autor: Niemamnie »

Akineton może uzależniać, mi psychiatra przepisuje go przy zmianach leków na inne.
Wiele osób mających władzę nad światem nie ma władzy nad życiem. A ci którzy mają władzę nad życiem nie mają władzy nad światem. Gdzie tu sprawiedliwość.
Awatar użytkownika
schizo11
zaufany użytkownik

Post autor: schizo11 »

Ja takie coś miałem na początku po ketrelu przez pierwsze pare tygodni.
Awatar użytkownika
fart
zaufany użytkownik

Teraz znów wróciłem do solianu, biorę 100mg tylko, a w nogach głownie w łydkach takie pieczenie :/
Awatar użytkownika
schizo11
zaufany użytkownik

Post autor: schizo11 »

To jest strasznie upierdliwe, ja sobie z tym radzę, że biorę ketrel na krótko przed położeniem się spać. Zasypiam i nie ma problemu. Gorzej jak nie umiem zasnąć. Wtedy wszystkie ku*wy w okolicy słyszą jak je wołam xD
Awatar użytkownika
fart
zaufany użytkownik

heh, schizo wyjesz do *słowo niedozwolone*, a może do księżyca co? :)
Awatar użytkownika
Antonio Kontrabas
zaufany użytkownik

Post autor: Antonio Kontrabas »

Mozesz rozcierac lydki mascia ibum, powinno pomoc. Mysle, ze to minie, dawka jest przeciez nie duza. Chyba, ze zazywasz na dodatek jeszcze inne leki i to one moga byc przyczyna i to powodowac!
fotex
zaufany użytkownik

Post autor: fotex »

Może pomógłby prinidol.Ale to chyba na kołysanie nożne.
Awatar użytkownika
Lisner27
zaufany użytkownik
Gadu-Gadu: 45426550
Kontakt:

Post autor: Lisner27 »

mi ciężko spać po solianie a biorę tylko sete rano i przewracam się na boki, lek może i dobry, ale chyba za krótko go biorę.
Życie się toczy, choć czas się zatrzymał. Modlę się do Boga, abym wytrzymał. Droga której część w głowie się nie mieści. Przecież każdy z nas stanie w obliczu śmierci...
Awatar użytkownika
Antonio Kontrabas
zaufany użytkownik

Moze zwiekszyc dawke na poczatek do 200mg. Jezeli tej malej dawki nie czujesz, na dodatek nadal jestes mocniej pobudzony, to lepsza dawka 200, bedzie bardziej wyciszajaca i podziala moze mocniej przeciwpsychotycznie. 100 to juz taka raczej dawka na podtrzymanie jak masz pelna remisje. Duzo lepszym rozwiazaniem, na bank, jest zwiekszenie dawki do 200mg, niz wprowadzanie dodatkowego leku, to zdecydowanie moje zdanie. Sprobuj porozmawiac o tym z lekarzem.
Z drugiej strony, jezeli dajesz sobie rade, nie jestes w totalnej rozsypce, pozostan na setce, dziala bardziej aktywizujaco, troszke pobudzajaco, no i przeciwlekowo i przeciwdepresyjnie, jednak wymaga wiecej czasu na dochodzenie do zdrowia. Ale zawsze to mniej chemii co nie. Dzialanie antypsychotyczne jest nadal dobre, wiadomo mniejsze jednak niz przy wiekszej dawce.
Na uspokojenie sprobuj preparatow ziolowych w tabletkach, koniecznie bez alkoholu, gdyz alko zakloca dzialanie leku, tak samo jak spozywanie leku z jedzeniem. Dobre sa tabletki melisy lekko uspokajajace i relaksujace, tak samo herbatka z melisy. Ciut mocniejszy jest persen. Mozesz brac tez kalms. Ogolnie to sporo tego jest. Moj lekarz powtarza mi stale - leki to nie wszystko, to wiadomo podstawa, ale trzeba nauczyc sie sobie radzic w chorobie, zyc z nia na codzien, by jej nie zauwazac i prowadzic w miare komfortowe zycie. Do tego warto dazyc.
Pozdrawiam!
I badz dobrej mysli, zazywasz najlepszy obecnie lek na schi na swiecie! A wiec zero dolowania sie i glowa do gory! :D
I zajmij sie czyms przyjemnym - czytaj, graj, pisz, rysuj, sluchaj fajnej muzy, ogladaj filmy (iplex.pl - bardzo dobre, duzo i beplatnie) - bezczynnosc jest wyjatkowo destrukcyjna!
Awatar użytkownika
Lisner27
zaufany użytkownik
Kontakt:

a czuje ostatnio jakby mi się krew przelewala w głowie takie spięcia w różnych częściach głowy co z tym robić jestem załamany nie umiem z tym żyć to u mnie wywołuje zdenerwowanie a oprócz solianu mam jeszcze olanzapine i węglan litu neurotop
Życie się toczy, choć czas się zatrzymał. Modlę się do Boga, abym wytrzymał. Droga której część w głowie się nie mieści. Przecież każdy z nas stanie w obliczu śmierci...
Awatar użytkownika
Antonio Kontrabas
zaufany użytkownik

Hm, po solianie nigdy czegos takiego nie mialem. Moim zdaniem byla by lepsza wieksza dawka jednego leku, wtedy obraz jasny, klarowny i przejrzysty, wiadomo co od czego. A tak ciezko stwierdzic. Mozesz porozmawiac z lekarzem, czy nie zwiekszyc dawki solianu, zamiast olzy. Moze tez nie brac razem te dwa leki - np solian rano, a ten drugi przed snem. Trzeba kombinowac, rady niema.
Awatar użytkownika
Antonio Kontrabas
zaufany użytkownik

No widzisz, nie wiedzialem co tez jest ten weglan litu. Wyglada to na jakis syf, pewno po nim to masz, po co bierzesz jakies wynalazki. Ponoc wykazuje mnostwo skutkow ubocznych:
http://pl.wikipedia.org/wiki/W%C4%99glan_litu
Skoro bierzesz najlepsze mozliwe leki, wydaje mi sie, ze dodatki do nich sa zbedne :)
Awatar użytkownika
Lisner27
zaufany użytkownik
Kontakt:

u mnie bardzo poważnie przebiega ta choroba nie mam halunów głosów urojen ale lęki zle samopoczucie drżenie ciała pocenie się dłonie i stopy zimne nerwy agresja fobia społeczna po prostu coś tragicznego taki jest schizoafekt dwubiegunowy
Awatar użytkownika
Antonio Kontrabas
zaufany użytkownik

No to moze faktycznie, z poczatku zapytaj lekarza o wieksza dawke solianu. Wtedy bedzie dzialal bardziej uspokajajaco i wyciszajaco. Na Twoj stan aktywizacja jaka jest przy setce to jest chyba zbedna. Poradz sie co do 200mg, zawsze pozniej bedziesz mogl zejsc na 100 w razie czego.
Zaniechaj litow, moja rada.
Awatar użytkownika
fizia
zaufany użytkownik

Post autor: fizia »

Ja mam ZNN po dipherganie jak wezme go na noc.
Awatar użytkownika
Lisner27
zaufany użytkownik
Kontakt:

biorę 200 solianu sam wskoczylem czuje się nie źle ale pobudzenie pocenie się dłoni zostało olanzapine rano odstawilem bo tych leków było dużo oj solan to dobry lek nie powiem ale trzeba sobie samemu dopomagac i to nie jest lek dla cholerykow może spróbuje na 150 bo ta dawka musi być odpowiednio dobrana lekarz we mnie nie siedzi i nie wie jaka dawka będzie dobra
Awatar użytkownika
Antonio Kontrabas
zaufany użytkownik

Pacjent uczy sie na sobie, lekarze nabieraja doswiadczenia na pacjentach, potem moga momagac innym pacjentom, tak to sie kreci.
Jednak zle jest mieszac z dawkami, dawka powinna byc stala, brana najlepiej o stalej porze, inaczej organizm sie szokuje, a co to za soba pociaga wiadomo.
ODPOWIEDZ

Wróć do „solian”