Jaką wybrać pracę - dla satyfakcji czy dla kasy?

Dla osób szukających ogólnej pomocy i wstępnej orientacji dotyczącej choroby.
Kto umie dokładniej nazwać problem proszę pisać w działach tematycznych "Ogólnej dyskusji"

Moderator: moderatorzy

Regulamin forum
Uwaga: o pomoc w konkretnych sprawach, dla których odpowiednie działy istnieją w "Dyskusji Ogólnej" proszę pisać tam.Tutaj tylko w sprawie ogólnej pomocy w zorientowaniu się w tematyce, np. gdy ktoś szuka wstępnej pomocy, co począć z taką chorobą i jak nazwać i określić jej objawy
Awatar użytkownika
Darius
moderator
moderator

Jaką wybrać pracę - dla satyfakcji czy dla kasy?

Post autor: Darius »

Cześć!
Kocham życie - ale czy życie kocha mnie???
Chors
zaufany użytkownik
Kontakt:

Post autor: Chors »

Jeśli lubisz to co robisz to nad czym tu się zastanawiać? Rób to dalej. Szczęście ważniejsze jest niż kasa.
Awatar użytkownika
JudasHonor
moderator
moderator

Post autor: JudasHonor »

W zależności od obecnych okoliczności jakie masz. Jeśli potrzebne ci są długotrwałe dodatkowe pieniądze to czemu nie.
Kolejny dzień pełen nowych możliwości.
Mestre Zumbi
zaufany użytkownik

Re: Jaką wybrać pracę - dla satyfakcji czy dla kasy?

Post autor: Mestre Zumbi »

Darius pisze: Mam możliwość wyboru i się nad tym zastanawiam. Jestem ciekawy waszego zdania - wybrać pracę, którą się lubi czy zaryzykować stresy i pokusić się na większą kasę??.
Parę miesięcy temu stanąłem przed podobnym dylematem, czyli robić co lubię i co się świetnie komponuje z głównym nurtem mej życiowej "misji", czy też jednak skok na kasę (w tym przypadku: kilku-kilkunastokrotnie większą) w mało jednakoż pociągającej dziedzinie, pełnodobową dyspozycyjnoscią i perspektywą jakiegoś krawaciarza w roli szefa. Wybrałem to pierwsze, ale czasami żałuję... w rok nachapałbym się na chałupę... Tak że w sumie to nie wiem...
1albert1
zaufany użytkownik

Post autor: 1albert1 »

Popieram satysfakcje i mniejszą kasę. Robota ma sprawiać przyjemność a nam stres do niczego nie jest potrzebny. Pieniądze są ważne ale nie najważniejsze !
Awatar użytkownika
dan
moderator
moderator

Post autor: dan »

Darius! bardzo Ci zazdroszczę tego, że masz pracę, którą lubisz. Będąc na Twoim miejscu nie zmieniałbym jej, to chyba o wiele wiele ważniejsze robić to co się lubi (w końcu w pracy spędza się sporą cześć swojego życia) i jeszcze dostawać za to pieniądze. Nie zmieniać - takie jest moje zdanie
Gość

Post autor: Gość »

czemu nie popieracie owej zmiany, czasem trzeba zaryzykować, skąd wiesz czy nie polubisz nowej pracy? i jak masz wybrac skoro znasz jedną strone;] strzel celnie
Awatar użytkownika
Darius
moderator
moderator

Drogi Gościu
wiem, że ciężko byłoby mi zmienić obecny system pracy i własnie zastanawiam się nad tym, mam trochę czasu na podjęcie decyzji więc z uwagą słucham waszego zdania i dzięki za wypowiadanie się.
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Darius
moderator
moderator

Do Wiktorii

Zostać szefem mafi nie chciałbym za bardzo strsująca praca
Awatar użytkownika
anq
zaufany użytkownik

Post autor: anq »

Jesli mialabym taki dylemat na pewno bym sie dlugo nie zastanawiala i pozostalabym przy pracy, ktora daje mi satysfakcje (jak sam piszesz, kasa jest ok, to nie ma sie co zastanawiac). Ja bardzo bym chciala robic to co lubie i miec za to jakies przyzwoite pieniadze (wtedy na pewno nie wyjechalaby za granice w poszukiwaniu pracy).
Pozdrowienia.
Danik

podpowiedź

Post autor: Danik »

A co Ci w sercu gra? Iść czy zostać?
Awatar użytkownika
Darius
moderator
moderator

podjąłem decyzję

Pozostaję w dotychczasowej pracy.
Dzięki za rady
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Gabber24
zaufany użytkownik
Kontakt:

Re: podjąłem decyzję

Post autor: Gabber24 »

Darius pisze:Pozostaję w dotychczasowej pracy.
Dzięki za rady
Pozdrawiam

Brawo Darius ja też stanełem miesiąc temu przed takim wyborem i zostałęm przy starej stwace i starej pracy i powiem Ci że dobrze zrobiłem bo zatrudniony koleś na stanowisko które miałem obiąc ma taki zapierdziel że nie pytaj i ile stresu za kilka stówek wiecej a wiesz przecież że pieniądze szczeście nie dają!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
3mam kciuki za Ciebie
1albert1
zaufany użytkownik

Post autor: 1albert1 »

No i dobrze zrobiłeś.
Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
Darius
moderator
moderator

Dzięki
Gość

Darius pisze:Dzięki
Darius trzymam za Ciebie kciuki i za twój wybór

Trójmiasto żyje:-)
Gość

Darius, brawo. :D
Awatar użytkownika
tom76
zaufany użytkownik

Post autor: tom76 »

W życiu kasa najważniejsza jest,a na potwierdzenie aforyzm Oscara Wilde
"Młodym ludziom zdaje się,że pieniądze są najważniejszą rzeczą w życiu.Gdy się zestarzeją,są już tego pewni." :wink:
Awatar użytkownika
Darius
moderator
moderator

Marek
Istotnie masz rację, że kasa w życiu jest bardzo ważna, dzieki niej na wiele można sobie pozwolić.
Jednak w naszym przypadku jako zdiagnozowanych musimy wybierać, co jest dla nas najwazniejsze. Zdrowie czy kasa. Jeżeli jest zdrowie to i jakas kasa się znajdzie - jeśli siądzie nam zdrowie to niewiele możemy zrobić.
Dlatego wybierając pracę musimy się kierowac nie tylko kasą ale także innymi czynnikami.
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
tom76
zaufany użytkownik

Post autor: tom76 »

Zgadzam się z tobą.Napisałem że kasa jest najważniejsza bo miałem to na myśli w sensie ogólnym.W tym świecie wszystko kosztuje życie,zdrowie,żywność,mieszkanie,....i nieraz żeby w ogóle egzystować jesteśmy zmuszeni pracować w warunkach silnego stresu.Sam kiedyś przez wiele miesięcy pracowałem w zakładzie w którym byłem ofiarą mobingu inic nie mogłem z tym zrobić jak tylko jakoś to wytrzymać bo wtedy o jakąkolwiek prace było trudno.Życzmy sobie by już nigdzie nie było mobbingu.
ODPOWIEDZ

Wróć do „kto pomoże”