prosze powiedzcie

Dla osób szukających ogólnej pomocy i wstępnej orientacji dotyczącej choroby.
Kto umie dokładniej nazwać problem proszę pisać w działach tematycznych "Ogólnej dyskusji"

Moderator: moderatorzy

Regulamin forum
Uwaga: o pomoc w konkretnych sprawach, dla których odpowiednie działy istnieją w "Dyskusji Ogólnej" proszę pisać tam.Tutaj tylko w sprawie ogólnej pomocy w zorientowaniu się w tematyce, np. gdy ktoś szuka wstępnej pomocy, co począć z taką chorobą i jak nazwać i określić jej objawy
Awatar użytkownika
maniek123
nadużywający
nadużywający
Gadu-Gadu: 560878

prosze powiedzcie

Post autor: maniek123 »

jakie macie doswiadczenia z antydepresantami pomagaja cos wam i co bierzecie ?
bylem juz na pieńku siedmiu piekieł ale teraz chyba nawet sie nie spoce...instruktor kulturystyki i fitnesu pozdrawiam. IMPOSSIBLE IS NOTHING. najsilniejsi przetrwają slabi się powoli wykruszają...
Awatar użytkownika
alexa__
zaufany użytkownik

Re: prosze powiedzcie

Post autor: alexa__ »

Antydepresant zadziala, jesli jest dobrze dobrany. Niestety na efekty sie czeka 2-3 tygodnie zanim lek jak to ja mowie ''will kick in'' ;P Ja bralam Citabax i nic mi nie pomagal, nadal bylam w dolku depresyjnym. Dopiero jak mi doktor zmienila na Seronil poczulam poprawe... Leki wyciagaja cie z tego dolka. Przestalam miewac mysli samobojcze i dzialal na mnie aktywizujaco. Depresja minela jak reka odjal :) teraz az chce sie zyc :D
Awatar użytkownika
schizo11
zaufany użytkownik

Post autor: schizo11 »

Jeżeli chodzi o objawy negatywne to wg badań pomagają ale bardzo słabo.
Mnie osobiście NIE POMOGŁY. Zwykle antydepresanty działają tylko w ciężkich postaciach depresji. Są badania, które wykazują, że regularnie ćwiczenia fizyczne biją na głowę leki antydepresyjne (w przypadku łagodnej i umiarkowanej depresji)
Awatar użytkownika
Niemamnie
zaufany użytkownik
Lokalizacja: z Czarnych Dziur, z Pustek Kul, z Lasu gdzie nie ma Czasu

Post autor: Niemamnie »

Są wyniki badań że medytacja transcendentalna pomaga.
Wiele osób mających władzę nad światem nie ma władzy nad życiem. A ci którzy mają władzę nad życiem nie mają władzy nad światem. Gdzie tu sprawiedliwość.
jugi
bywalec

Post autor: jugi »

Ja jak bralem antydepresany tez mi nie pomogly, nie czulem zadnej roznicy z nimi czy bez nich :|
Melisa
zaufany użytkownik

Post autor: Melisa »

Kiedy brałam Stimuloton (przez 2 lata) nic mi nie pomagał, ale kiedy zmieniłam antydepresant na Coaxil (Tianesal - jego tańszy zamiennik) wszystko zmieniło się na lepsze. Dzięki niemu mogłam pracować wiele lat, zniknęły myśli samobójcze, teraz po tych dokładnie 7 latach odstawiam Coaxil ale jak będzie znowu źle natychmiast do niego wracam.
Melisa
ODPOWIEDZ

Wróć do „kto pomoże”