kiedy zeszliscie z dawki solianu?
Moderator: moderatorzy
kiedy zeszliscie z dawki solianu?
Po jakim czasie mozna zejsc z dawki 400mg solianu na mniejsze?
Re: kiedy zeszliscie z dawki solianu?
To zależy tylko od ciebie. Z osobistych doświadczeń:
1.zaraz po psychozie- solian to zły wybór wg mnie, lepiej spisują się jakieś leki które nie aktywizują ale uspokajają np. olanzapina
2. 3 miesiące po psychozie - dawka 400 - przy tej dawce są problemy z koncentracją, człowiek jest ospały, przymulony, nerwowy, lekkie stany lękowe itd.
3. 6 miesięcy po- 200mg- jest znacznie lepiej, nadal jakieś niewielkie przymulenie
4. 9 miesięcy po do 1.5 roku- 100mg- to jest to, do tej chwili biorę właśnie tyle, zero problemów z koncentracją, czytam 2 książki tygodniowo, optymalna dawka poddtrzymująca, umysł działa lepiej niż przed chorobą
Niedawno próbowałem też dawki 50mg, ale nie czuję się na niej lepiej a umysł staje się wtedy trochę zbyt labilny.
1.zaraz po psychozie- solian to zły wybór wg mnie, lepiej spisują się jakieś leki które nie aktywizują ale uspokajają np. olanzapina
2. 3 miesiące po psychozie - dawka 400 - przy tej dawce są problemy z koncentracją, człowiek jest ospały, przymulony, nerwowy, lekkie stany lękowe itd.
3. 6 miesięcy po- 200mg- jest znacznie lepiej, nadal jakieś niewielkie przymulenie
4. 9 miesięcy po do 1.5 roku- 100mg- to jest to, do tej chwili biorę właśnie tyle, zero problemów z koncentracją, czytam 2 książki tygodniowo, optymalna dawka poddtrzymująca, umysł działa lepiej niż przed chorobą
Niedawno próbowałem też dawki 50mg, ale nie czuję się na niej lepiej a umysł staje się wtedy trochę zbyt labilny.
Dla mnie niestety 200mg to zbyt mala dawka podtrzymujaca. Minimalna to 400mg i czuje sie na niej dobrze.
-
- bywalec
- Status: wolny
- Gadu-Gadu: 1329713
ja biore 600 ale libido cierpi teraz zmienia mi lekarz na 400 zobaczymy co dzien przyniesie
- Antonio Kontrabas
- zaufany użytkownik
Uwazam, ze powinno być lepiej! Choć z tym libido, to niestety jest wada Solianu. Mi polepszylo się dopiero jak zmieniłem go na Amisan - zamiennik Solianu, który znowoz okazal za słaby wiec zmieniłem z powrotem
Teraz zobaczymy jak będzie, na razie jest ok, choć dawka jest wysoka.