kiedy zeszliscie z dawki solianu?

amisulprid

Moderator: moderatorzy

Awatar użytkownika
fizia
zaufany użytkownik

kiedy zeszliscie z dawki solianu?

Post autor: fizia »

Po jakim czasie mozna zejsc z dawki 400mg solianu na mniejsze?
dami79
zarejestrowany użytkownik

Re: kiedy zeszliscie z dawki solianu?

Post autor: dami79 »

To zależy tylko od ciebie. Z osobistych doświadczeń:
1.zaraz po psychozie- solian to zły wybór wg mnie, lepiej spisują się jakieś leki które nie aktywizują ale uspokajają np. olanzapina
2. 3 miesiące po psychozie - dawka 400 - przy tej dawce są problemy z koncentracją, człowiek jest ospały, przymulony, nerwowy, lekkie stany lękowe itd.
3. 6 miesięcy po- 200mg- jest znacznie lepiej, nadal jakieś niewielkie przymulenie
4. 9 miesięcy po do 1.5 roku- 100mg- to jest to, do tej chwili biorę właśnie tyle, zero problemów z koncentracją, czytam 2 książki tygodniowo, optymalna dawka poddtrzymująca, umysł działa lepiej niż przed chorobą
Niedawno próbowałem też dawki 50mg, ale nie czuję się na niej lepiej a umysł staje się wtedy trochę zbyt labilny.
Awatar użytkownika
fizia
zaufany użytkownik

Post autor: fizia »

Dla mnie niestety 200mg to zbyt mala dawka podtrzymujaca. Minimalna to 400mg i czuje sie na niej dobrze.
marecki292
bywalec
Status: wolny
Gadu-Gadu: 1329713

Post autor: marecki292 »

ja biore 600 ale libido cierpi teraz zmienia mi lekarz na 400 zobaczymy co dzien przyniesie
Awatar użytkownika
Antonio Kontrabas
zaufany użytkownik

Post autor: Antonio Kontrabas »

Uwazam, ze powinno być lepiej! Choć z tym libido, to niestety jest wada Solianu. Mi polepszylo się dopiero jak zmieniłem go na Amisan - zamiennik Solianu, który znowoz okazal za słaby wiec zmieniłem z powrotem :) Teraz zobaczymy jak będzie, na razie jest ok, choć dawka jest wysoka.
ODPOWIEDZ

Wróć do „solian”