orientacja seksualna

Moderator: moderatorzy

Regulamin forum
Ten dział dotyczy tylko związków seksualności ze schizofrenią lub ogólniej chorobą. O zdrowej seksualności proszę pisać w tematach dowolnych.
Awatar użytkownika
babyfacekiller
zarejestrowany użytkownik

orientacja seksualna

Post autor: babyfacekiller »

jakiej jesteście orientacji seksualnej?
dla podpowiedzi podam, że istnieją cztery orientacje: hetero, bi, homo i aseksualna
łeb jak sklep i głowa pełna marzeń
Awatar użytkownika
Niemamnie
zaufany użytkownik
Lokalizacja: z Czarnych Dziur, z Pustek Kul, z Lasu gdzie nie ma Czasu

Re: orientacja seksualna

Post autor: Niemamnie »

Człowiek z natury jest biseksualny.

Żeby życie miało smaczek, raz dziewczyna raz chłopaczek.

Na co dzień jestem hetero, chociaż w psychiatryku miałem chłopaka (ale wtedy byłem trochę nadpobudliwy i nie miałem hamulców). :P
Wiele osób mających władzę nad światem nie ma władzy nad życiem. A ci którzy mają władzę nad życiem nie mają władzy nad światem. Gdzie tu sprawiedliwość.
Zagubiona we mgle
zaufany użytkownik

Post autor: Zagubiona we mgle »

.
Ostatnio zmieniony sob sty 05, 2013 10:17 pm przez Zagubiona we mgle, łącznie zmieniany 1 raz.
Pamal
zaufany użytkownik

Post autor: Pamal »

Jeszcze mozna byc autoseksualista (?), czyli zorientowanym na samego siebie.
Awatar użytkownika
Niemamnie
zaufany użytkownik
Lokalizacja: z Czarnych Dziur, z Pustek Kul, z Lasu gdzie nie ma Czasu

Post autor: Niemamnie »

Kwestia uwarunkowań kulturowych.
Wiele osób mających władzę nad światem nie ma władzy nad życiem. A ci którzy mają władzę nad życiem nie mają władzy nad światem. Gdzie tu sprawiedliwość.
Zagubiona we mgle
zaufany użytkownik

.
Ostatnio zmieniony sob sty 05, 2013 10:20 pm przez Zagubiona we mgle, łącznie zmieniany 1 raz.
Pamal
zaufany użytkownik

Nazwe wymyslilam, bo nie pamietam, ale jest taka orientacja, jakis seksuolog mowil o tym w radiu.
Zagubiona we mgle
zaufany użytkownik

.
Ostatnio zmieniony sob sty 05, 2013 10:20 pm przez Zagubiona we mgle, łącznie zmieniany 1 raz.
Arom
zaufany użytkownik

Post autor: Arom »

wyobcowana pisze:to się nazywa autoseksualizm. :)
A nie narcyzm :wink:

za niezawodną wikipedią:
Narcyz (gr. Νάρκισσος Nárkissos, łac. Narcissus) – w mitologii greckiej młodzieniec niezwykłej urody.
Uchodził za syna boga rzecznego, Kefisosa, i nimfy Liriope. Nie chciał odwzajemnić uczuć nimfy Echo, wobec czego Nemezis ukarała go miłością do własnego odbicia w tafli wody. Narcyz zmarł z niezaspokojonej tęsknoty i po śmierci na jego grobie wyrósł kwiat nazwany później jego imieniem – narcyz.
Zagubiona we mgle
zaufany użytkownik

.
Pamal
zaufany użytkownik

Tak, narcyzm jest pojęciem szerszym, a tu chodzi o orientację seksualną.
Awatar użytkownika
eN
zaufany użytkownik

Post autor: eN »

Jakiej orientacji jest człowiek, który odczuwa popęd płciowy do osoby legitymującej się dowodem osobistym wystawionym na nazwisko Anna Grodzka?
Zagubiona we mgle
zaufany użytkownik

.
Awatar użytkownika
moi
moderator
moderator
Gadu-Gadu: 9
Kontakt:

Post autor: moi »

eN_ pisze:Jakiej orientacji jest człowiek, który odczuwa popęd płciowy do osoby legitymującej się dowodem osobistym wystawionym na nazwisko Anna Grodzka?
Uważam, że wyśmiewanie się z osób transseksualnych jest poniżej pewnego poziomu. Czy śmiałabyś się z kogoś, kto nie ma nogi lub ręki?

Pozdrawiam.m.
Zagubiona we mgle
zaufany użytkownik

.
Ostatnio zmieniony sob sty 05, 2013 10:21 pm przez Zagubiona we mgle, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
moi
moderator
moderator
Kontakt:

wyobcowana pisze:Śmiech budzi obnoszenie się ze swoją "chorobą", jakoby była czymś normalnym, a nie to, że się ma takie skłonności.
Czy posłanka Grodzka ma udawać, że jest kimś innym, niż jest? Zdarzają się wypadki, że w ciele kobiety rodzi się mężczyzna i odwrotnie. Medycyna jest obecnie w stanie pomóc takim osobom. Tu nie chodzi o przebieranki (transwestytyzm), ale o psychiczne uwarunkowania takich osób. Swoje już przecierpiały w życiu. Czy jest sens jeszcze się z nich wyśmiewać?

Pozdrawiam.m.
Zagubiona we mgle
zaufany użytkownik

.
Ostatnio zmieniony sob sty 05, 2013 10:21 pm przez Zagubiona we mgle, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
moi
moderator
moderator
Kontakt:

Ja tego tak nie odbieram. Posłanka Grodzka to nie jest przebrany za kobietę mężczyzna, tylko mężczyzna, który urodził się w ciele kobiety. Pewnie za to jeszcze wiele razy doświadczy ostracyzmu i napastowania (chociażby takiego, jak w odzywce eN), ale czy to jej wina, że taka się urodziła?

Piszesz, że współczujesz transseksualistom, ale jednocześnie się z nich śmiejesz. Polecam Ci lekturę książki pt. "Apokalipsa płci"(autorstwa Kazimierza Imielińskiego i Stanisława Dulki, bardzo znane nazwiska) - pomaga zrozumieć ogrom tragedii, jaka kryje się za losami takich osób, jak posłanka Grodzka.
Po tym pierwszym zabiegu i zmianie płci metrykalnej byłem szczęśliwy. Mogłem iść między ludzi z podniesioną głową. Moje życie zmieniło się, wreszcie byłem sobą, a nie jak dotychczas — dokumenty inaczej i ja inaczej. Przestał istnieć strach, który zawsze mi towarzyszył wśród ludzi, przestała dręczyć niepewność dnia jutrzejszego. Stałem się pewniejszy siebie, uwierzyłem, że mogę żyć jak inni ludzie, nabrałem chęci do życia.
http://transfuzja.org/pl/artykuly/artyk ... y_plci.htm

Jako osoby z zaburzeniami psychicznymi powinniśmy wykazywać się większą empatią w stosunku do innych ludzi, poranionych życiowo i psychicznie. Wyzwiska, strach, upokorzenie - znamy to przecież z własnej egzystencji. Dlaczego więc nadal ranimy innych, którzy doświadczyli w życiu tyle cierpienia?

Pozdrawiam.m.
Zagubiona we mgle
zaufany użytkownik

.
Awatar użytkownika
moi
moderator
moderator
Kontakt:

Uważasz, że transseksualizm można leczyć inaczej, niż poprzez operacyjną zmianę płci? W tej chwili to jedyna skuteczna metoda pomocy takim ludziom. To jest choroba mózgu i psychiki, niczym nie różniąca się od choroby jakiegoś organu. Leczy się ją operacyjnie, nie poprzez terapię, ani leki.

Pozdrawiam.m.
ODPOWIEDZ

Wróć do „seks a choroba”