kk
Moderator: moderatorzy
Regulamin forum
Uwaga: o pomoc w konkretnych sprawach, dla których odpowiednie działy istnieją w "Dyskusji Ogólnej" proszę pisać tam.Tutaj tylko w sprawie ogólnej pomocy w zorientowaniu się w tematyce, np. gdy ktoś szuka wstępnej pomocy, co począć z taką chorobą i jak nazwać i określić jej objawy
Uwaga: o pomoc w konkretnych sprawach, dla których odpowiednie działy istnieją w "Dyskusji Ogólnej" proszę pisać tam.Tutaj tylko w sprawie ogólnej pomocy w zorientowaniu się w tematyce, np. gdy ktoś szuka wstępnej pomocy, co począć z taką chorobą i jak nazwać i określić jej objawy
- kombinator
- bywalec
- kombinator
- bywalec
- kombinator
- bywalec
kiedy ostatnio paliłeś ?? lęki są tylko jak zapalisz czy tak normalnie też. ja miałam lęki po marysi znacznie większe, ale od ponad roku nie pale i one nie zniknęły, chociaż są miejsze. po narkotykach mogą byc takie myśli , nawet jeśli jesteś zdrowy , a co do facetów , to może właśnie przed tym się bronisz i to wszystko dla tego. nie chce cię urazic nie wiem jaki jest twój stosunek do tego.
- kombinator
- bywalec
Dziwne, że masz wrażenie, że ludzie na tym forum robią sobie żarty. Niestety ale większość wypowiedzi, nawet tych wesołkowatych jest tylko zasłoną dymną. Tam gdzieś z tyłu czai się ogromny ból i cierpienie. Poczytaj starsze posty, posty o samobójstwach i na pewno zmienisz zdanie.
Niektóre sytuacje z psychoz mogą się wydawać śmieszne i niedorzeczne, ale w psychozie tworzy się mnóstwo teorii na temat otaczającego świata. Tłumaczy się każdą drobnnostkę w pokręcony, dziwny a nawet czasami śmieszny sposób. Ja nawet nie pamiętam wszystkich swoich dziwactw. Czytam to forum żeby sobie przypomnieć moje zachowanie w psychozie i jestem czasami przerażony, że mam tak wiele wspólnych przeżyć z innymi schizofrenikami. O niektórych swoich przeżyciach chyba nigdy nikomu nie powiem bo w tej chwili wydają się zbyt obciachowe.
Niektóre sytuacje z psychoz mogą się wydawać śmieszne i niedorzeczne, ale w psychozie tworzy się mnóstwo teorii na temat otaczającego świata. Tłumaczy się każdą drobnnostkę w pokręcony, dziwny a nawet czasami śmieszny sposób. Ja nawet nie pamiętam wszystkich swoich dziwactw. Czytam to forum żeby sobie przypomnieć moje zachowanie w psychozie i jestem czasami przerażony, że mam tak wiele wspólnych przeżyć z innymi schizofrenikami. O niektórych swoich przeżyciach chyba nigdy nikomu nie powiem bo w tej chwili wydają się zbyt obciachowe.
- kombinator
- bywalec
NO JAK NIE JAK TAKNocny pisze:Mam podobnie ciągle mi się wydaje że w butach mam pełno robali że mnie obłażą i wypełzają z butów na skarpetki, szczególnie paskudne są gąsienice owłosione.Idąc gdzieś co chwilę musze ściągać buty i wytrzepywać robale bo jak nie wytrzepę to wyłażą mi po nogach. Jestem już taki zmęczony.
![]()
![]()
- kombinator
- bywalec
kkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk
Ostatnio zmieniony wt maja 19, 2015 11:35 am przez kombinator, łącznie zmieniany 1 raz.
- kombinator
- bywalec
kkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk
Ostatnio zmieniony wt maja 19, 2015 11:35 am przez kombinator, łącznie zmieniany 1 raz.
Hmm chyba nie jesteś stworzony do dragów.niektórzy mowia ze to glupie, ale i do tego trzeba miec glowe.to ze Ci tak wraca to zwykle flashbacki.mina jak przestaniesz cpac.ja czsami zapalalem właczone swiatło...czsami zastanawiam sie czy nie mam schizofreni ale jakos boje sie isc do lekarza.poaztym nie wiem gdzie jak i czy za darmo.wiem ze mam adhd,musze miec bo brat ma a to podobno dizedziczne. ale czuje tez ze mam jakies zaburzenia emocjonalne.czsami to jest straszne;/
-
- bywalec
odnośnie tego co napisał Zalew. Ja też się wsydzę pisać o swojej psychozie. To była taka jazda, że filmy typu Matrix to nic... najgorsze jest to że naprawdę można zrobić sobie krzywdę. To uczucie braku
strachu jest niesamowite. Ale podobno tylko wariaci się nie boją
ps. z opowiadań moich znajomych wnioskuję, że podczas psychozy nasze samopoczucie jest podobne jak po wciągnięciu paru kresek koksiku
jednego i drugiego nie polecam
strachu jest niesamowite. Ale podobno tylko wariaci się nie boją
ps. z opowiadań moich znajomych wnioskuję, że podczas psychozy nasze samopoczucie jest podobne jak po wciągnięciu paru kresek koksiku

jednego i drugiego nie polecam
robaki, swedzenie, leki po marihuanie... to objawy nadwrazliwosci ukladu cholinergicznego lub
histaminy .
marihuana oproz thc zawiera kilka alkaloidow, podobnych do skopolaminy , moze wiec zacznij palic haszysz ;)
tak na powaznie to moze byc problem z jakims zatruciem, byc moze masz robaki, zwykle one zmuszaja organizm
do nadprodukcji histaminy . radze udac sie do lekarza na gruntowne badania (ogolnego),
pod katem pasozytow, ale i nie tylko .
stan tego typu nazywa sie 'deliryczny' i jesli uzywasz tez alkoholu to moze to byc wynik jego dzialania.
btw. nikt nie powiedzial ci ze 11. przykazanie to 'nie mieszaj' ? mieszanie marihuany z alkoholem to prosta
droga do wariatkowa.
histaminy .
marihuana oproz thc zawiera kilka alkaloidow, podobnych do skopolaminy , moze wiec zacznij palic haszysz ;)
tak na powaznie to moze byc problem z jakims zatruciem, byc moze masz robaki, zwykle one zmuszaja organizm
do nadprodukcji histaminy . radze udac sie do lekarza na gruntowne badania (ogolnego),
pod katem pasozytow, ale i nie tylko .
stan tego typu nazywa sie 'deliryczny' i jesli uzywasz tez alkoholu to moze to byc wynik jego dzialania.
btw. nikt nie powiedzial ci ze 11. przykazanie to 'nie mieszaj' ? mieszanie marihuany z alkoholem to prosta
droga do wariatkowa.
--
- kombinator
- bywalec
kombinator
Chcę powiedzieć ,że zauważyłem u siebie coś tak jak p[isałem o tym zegarku to jest od mózgu poprostu zaczynasm o czymś intensywnie mysleć i zaczynają się problemy.Moim zdaniem są to natręctawa prawda jest taka że czuje się osaczony.Ostatnio zrobiłem zamek w drzwiach do swojego pokoju ale ze strony wejścia zapchalem zapałkami żeby nikt nie mógł włozyć klucza jutro kupuje drugi zamek montuje i będe mial zamykanie z dwóch stron.Chodzi mi głównie o to żeby mi nikt nie dotykał mojej wlasności i czuć się bezpieczmie-bo jsli bym zauważył że ktoś coś grzebał w zamku od razu dzwonie na policje.
- kombinator
- bywalec
Re:
nie w mawiac sobie głupot!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!![/quote]