kk

Dla osób szukających ogólnej pomocy i wstępnej orientacji dotyczącej choroby.
Kto umie dokładniej nazwać problem proszę pisać w działach tematycznych "Ogólnej dyskusji"

Moderator: moderatorzy

Regulamin forum
Uwaga: o pomoc w konkretnych sprawach, dla których odpowiednie działy istnieją w "Dyskusji Ogólnej" proszę pisać tam.Tutaj tylko w sprawie ogólnej pomocy w zorientowaniu się w tematyce, np. gdy ktoś szuka wstępnej pomocy, co począć z taką chorobą i jak nazwać i określić jej objawy
Awatar użytkownika
kombinator
bywalec

kk

Post autor: kombinator »

kk
Ostatnio zmieniony wt lis 12, 2013 3:50 pm przez kombinator, łącznie zmieniany 1 raz.
basiaN2
zaufany użytkownik

Post autor: basiaN2 »

przestań palic to minie
Awatar użytkownika
kombinator
bywalec

zegarek

blee
Ostatnio zmieniony czw sty 23, 2014 5:43 pm przez kombinator, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
dan
moderator
moderator

Post autor: dan »

sam palilem i uzywalem w zyciu troche narkotykow czego zaluje i teraz mam problemy napewno wieksze niz gdybym ich nieuzywal. jesli przestales cpac ponad 6 miesiecy temu i nadal dzieja sie niepokojace cie rzeczy, udaj sie do lekarza.
Awatar użytkownika
kombinator
bywalec

Dan ja mam leki jak zapale i nic nie wart nastrój i jeszcze do tego mysli jakies dziwne pociagdo facetów czy cos
basiaN2
zaufany użytkownik

Post autor: basiaN2 »

kiedy ostatnio paliłeś ?? lęki są tylko jak zapalisz czy tak normalnie też. ja miałam lęki po marysi znacznie większe, ale od ponad roku nie pale i one nie zniknęły, chociaż są miejsze. po narkotykach mogą byc takie myśli , nawet jeśli jesteś zdrowy , a co do facetów , to może właśnie przed tym się bronisz i to wszystko dla tego. nie chce cię urazic nie wiem jaki jest twój stosunek do tego.
Nocny

Post autor: Nocny »

Mam podobnie ciągle mi się wydaje że w butach mam pełno robali że mnie obłażą i wypełzają z butów na skarpetki, szczególnie paskudne są gąsienice owłosione. :x Idąc gdzieś co chwilę musze ściągać buty i wytrzepywać robale bo jak nie wytrzepę to wyłażą mi po nogach. Jestem już taki zmęczony. :cry: :cry: :cry:
psyho-81
zarejestrowany użytkownik
Kontakt:

Post autor: psyho-81 »

Zastanawiam się jaki procent Waszych wypowiedzi na tym forum to posty pisane na serio i czy jest w ogóle sens, bym tu się udzielała. Jakkolwiek.
Pozdrawiam i zachęcam do rezygnacji z żartów (z całym szacunkiem do osób, które mogłam nieświadomie urazić)...
Awatar użytkownika
kombinator
bywalec

jesli nie ma sensu sie wypowiadac to po co istnieje forum
psyho-81
Kontakt:

Zrobiłam literówkę w poprzednim poście. Przepraszam.
Kombinator, się zastanawiać nie mogę?
zalew
zaufany użytkownik

Post autor: zalew »

Dziwne, że masz wrażenie, że ludzie na tym forum robią sobie żarty. Niestety ale większość wypowiedzi, nawet tych wesołkowatych jest tylko zasłoną dymną. Tam gdzieś z tyłu czai się ogromny ból i cierpienie. Poczytaj starsze posty, posty o samobójstwach i na pewno zmienisz zdanie.

Niektóre sytuacje z psychoz mogą się wydawać śmieszne i niedorzeczne, ale w psychozie tworzy się mnóstwo teorii na temat otaczającego świata. Tłumaczy się każdą drobnnostkę w pokręcony, dziwny a nawet czasami śmieszny sposób. Ja nawet nie pamiętam wszystkich swoich dziwactw. Czytam to forum żeby sobie przypomnieć moje zachowanie w psychozie i jestem czasami przerażony, że mam tak wiele wspólnych przeżyć z innymi schizofrenikami. O niektórych swoich przeżyciach chyba nigdy nikomu nie powiem bo w tej chwili wydają się zbyt obciachowe.
psyho-81
Kontakt:

Widzę, że zostałam źle zrozumiana. Tyle.
Awatar użytkownika
kombinator
bywalec

Nocny pisze:Mam podobnie ciągle mi się wydaje że w butach mam pełno robali że mnie obłażą i wypełzają z butów na skarpetki, szczególnie paskudne są gąsienice owłosione. :x Idąc gdzieś co chwilę musze ściągać buty i wytrzepywać robale bo jak nie wytrzepę to wyłażą mi po nogach. Jestem już taki zmęczony. :cry: :cry: :cry:
NO JAK NIE JAK TAK
Awatar użytkownika
kombinator
bywalec

kkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk
Ostatnio zmieniony wt maja 19, 2015 11:35 am przez kombinator, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
kombinator
bywalec

kkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk
Ostatnio zmieniony wt maja 19, 2015 11:35 am przez kombinator, łącznie zmieniany 1 raz.
hunterLOL

Post autor: hunterLOL »

Hmm chyba nie jesteś stworzony do dragów.niektórzy mowia ze to glupie, ale i do tego trzeba miec glowe.to ze Ci tak wraca to zwykle flashbacki.mina jak przestaniesz cpac.ja czsami zapalalem właczone swiatło...czsami zastanawiam sie czy nie mam schizofreni ale jakos boje sie isc do lekarza.poaztym nie wiem gdzie jak i czy za darmo.wiem ze mam adhd,musze miec bo brat ma a to podobno dizedziczne. ale czuje tez ze mam jakies zaburzenia emocjonalne.czsami to jest straszne;/
to był Maj
bywalec

Post autor: to był Maj »

odnośnie tego co napisał Zalew. Ja też się wsydzę pisać o swojej psychozie. To była taka jazda, że filmy typu Matrix to nic... najgorsze jest to że naprawdę można zrobić sobie krzywdę. To uczucie braku
strachu jest niesamowite. Ale podobno tylko wariaci się nie boją :wink:
ps. z opowiadań moich znajomych wnioskuję, że podczas psychozy nasze samopoczucie jest podobne jak po wciągnięciu paru kresek koksiku :D
jednego i drugiego nie polecam
curious
bywalec
Kontakt:

Post autor: curious »

robaki, swedzenie, leki po marihuanie... to objawy nadwrazliwosci ukladu cholinergicznego lub
histaminy .
marihuana oproz thc zawiera kilka alkaloidow, podobnych do skopolaminy , moze wiec zacznij palic haszysz ;)
tak na powaznie to moze byc problem z jakims zatruciem, byc moze masz robaki, zwykle one zmuszaja organizm
do nadprodukcji histaminy . radze udac sie do lekarza na gruntowne badania (ogolnego),
pod katem pasozytow, ale i nie tylko .
stan tego typu nazywa sie 'deliryczny' i jesli uzywasz tez alkoholu to moze to byc wynik jego dzialania.
btw. nikt nie powiedzial ci ze 11. przykazanie to 'nie mieszaj' ? mieszanie marihuany z alkoholem to prosta
droga do wariatkowa.
--
Awatar użytkownika
kombinator
bywalec

kombinator

Chcę powiedzieć ,że zauważyłem u siebie coś tak jak p[isałem o tym zegarku to jest od mózgu poprostu zaczynasm o czymś intensywnie mysleć i zaczynają się problemy.Moim zdaniem są to natręctawa prawda jest taka że czuje się osaczony.Ostatnio zrobiłem zamek w drzwiach do swojego pokoju ale ze strony wejścia zapchalem zapałkami żeby nikt nie mógł włozyć klucza jutro kupuje drugi zamek montuje i będe mial zamykanie z dwóch stron.Chodzi mi głównie o to żeby mi nikt nie dotykał mojej wlasności i czuć się bezpieczmie-bo jsli bym zauważył że ktoś coś grzebał w zamku od razu dzwonie na policje.
Awatar użytkownika
kombinator
bywalec

Re:

nie w mawiac sobie głupot!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!![/quote]
ODPOWIEDZ

Wróć do „kto pomoże”