Wyjdź!Ralf pisze: Taki sobie... :/
Co ostatnio oglądaliście?
Moderator: moderatorzy
- miś wesołek
- zaufany użytkownik
- Status: aktor pisarz poeta. ostatnio mnie wystawiali na brodwayu
Re: Co ostatnio oglądaliście?
Wstyd mi było, kiedy zdałem sobie sprawę, że życie to bal kostiumowy, a ja przyszedłem z prawdziwą twarzą.
przeglosowany pisze:Wyjdź!Ralf pisze: Taki sobie... :/
Słucham?
"Żyjemy w świecie przyjemności pozbawionych radości"
"Nie widzę gwiazd, lecz muszę trwać"
- miś wesołek
- zaufany użytkownik
Tak piszę do ludzi jak się z nimi nie zgadzam. Nie miej mi za złe. 

Wstyd mi było, kiedy zdałem sobie sprawę, że życie to bal kostiumowy, a ja przyszedłem z prawdziwą twarzą.
- Kot w butach
- zaufany użytkownik
The Iron lady - zelazna dama, film o Margharet Thatcher, widzialem ten film dzisiaj w kinie - warto sie na niego wybrac, bardzo dobre kino
" Rozstanie " - Irański film, tegoroczny zdobywca oscara. Nie wiem za co dostał oscara, dla mnie nudny, fabuła nijaka.
Wystarczy tylko się uśmiechnąć, by ukryć zranioną duszę i nikt nawet nie zauważy, jak bardzo cierpisz....
- Marla
- zaufany użytkownik
- Kontakt:
"Polowanie na czarownice"
Słyszałam, że film nie jest z tych najlepszych ale i tak spodziewałam się czegoś porządniej zrobionego. Zakończenie po prostu beznadziejne.
Słyszałam, że film nie jest z tych najlepszych ale i tak spodziewałam się czegoś porządniej zrobionego. Zakończenie po prostu beznadziejne.
- miś wesołek
- zaufany użytkownik
A czego konkretnie zabrakło Ci w tym filmie? Dlaczego piszesz "fabuła nijaka"? Jak dla mnie właśnie bardzo "jakaś", bo film zwykły, o zwykłych ludziach, zwykłych sytuacjach, a o tak zaskakującej konstrukcji i tak bogaty znaczeniowo, interpretacyjnie i działający na tylu poziomach, że naprawdę zakrawa o arcydzieło i te ohy i ahy krytyki i ilość zdobytych nagród wcale nie są przesadzone. Dawno nie było filmu tak dobrze napisanego, dramatu tak mocnego, w którym racje stron byłyby tak niesamowicie równo rozłożone.montecristo pisze:" Rozstanie " - Irański film, tegoroczny zdobywca oscara. Nie wiem za co dostał oscara, dla mnie nudny, fabuła nijaka.
Dla mnie to zwykła historia ludzi, która według mojej oceny jest nudna , nie wnosząca nic ciekawego w fabułe filmu. Ale każdy ma swoje gusta i upodobania.przeglosowany pisze:A czego konkretnie zabrakło Ci w tym filmie? Dlaczego piszesz "fabuła nijaka"?
Wystarczy tylko się uśmiechnąć, by ukryć zranioną duszę i nikt nawet nie zauważy, jak bardzo cierpisz....
Czyli co? Polecacie film Rozstanie czy nie? Bo sie zastanawiam czy sie na niego nie wybrac...
"Żyjemy w świecie przyjemności pozbawionych radości"
- miś wesołek
- zaufany użytkownik
J.w. OCZYWIŚCIE ŻE TAK!!!!!!!!!!Ralf pisze:Czyli co? Polecacie film Rozstanie czy nie? Bo sie zastanawiam czy sie na niego nie wybrac...

http://www.filmweb.pl/Irina.Palm
Wczoraj widziałam na Ale Kino. Niestety nie od początku, dlatego będę chciała zobaczyć jeszcze raz. Ale i tak polecam.
Wczoraj widziałam na Ale Kino. Niestety nie od początku, dlatego będę chciała zobaczyć jeszcze raz. Ale i tak polecam.
Kochajcie tych, których chcecie kochać, żyjcie tak, jak chcecie żyć i nigdy nie pozwólcie by ktokolwiek przeszkodził wam w zmienianiu waszych marzeń w rzeczywistość.
Jared Leto, 13.04.2014.
Jared Leto, 13.04.2014.
Kochajcie tych, których chcecie kochać, żyjcie tak, jak chcecie żyć i nigdy nie pozwólcie by ktokolwiek przeszkodził wam w zmienianiu waszych marzeń w rzeczywistość.
Jared Leto, 13.04.2014.
Jared Leto, 13.04.2014.
- miś wesołek
- zaufany użytkownik
super efekty, ale fabuła leży i śmieszy zamiast straszyć
ja zamierzam za chwile ogladnac film lektor na tvp1
Bo strach to nic innego jak zdradziecka odmowa pomocy ze strony rozumowania
- miś wesołek
- zaufany użytkownik
@niewazne
http://portalwiedzy.onet.pl/140902,,,,o ... haslo.html
Nie chcę się czepiać. Oglądnąć to nie jest błąd, ale dla ludzi z niektórych regionów niezbyt ładnie brzmi.
Nie chcę się czepiać. Oglądnąć to nie jest błąd, ale dla ludzi z niektórych regionów niezbyt ładnie brzmi.

Pryzkro mi, prosty ze mnie czlowiek:D ps. skoro to poprawna wersja, to mimo, ze nie chcesz sie czepiac - czepiasz sie:)przeglosowany pisze:@niewazne
Bo strach to nic innego jak zdradziecka odmowa pomocy ze strony rozumowania
- W KRAINIE TRAW
- zaufany użytkownik
Ostatnio Carnage,Polańskiego.W prze cholerę dobre kino!To co wyczynia Judie Foster to majstersztyk,ale co ją dotknęło to trzeba oddać,beksa
Ale co ostatnio mnie spotkało ze strony Rango to burza znakomitości
absolutnie rewelacyjna animacja.
Po raz kolejny Requiem for a Dream,to dzieło nigdy się nie nudzi.
Cage ostatnio zaskoczył w Seeking Justice-nareście dobra kreacja,najlepsza od czasu Bad Lieutenant.
A w perspektywie Krwawy Diament.
See ya!
Ale co ostatnio mnie spotkało ze strony Rango to burza znakomitości
Po raz kolejny Requiem for a Dream,to dzieło nigdy się nie nudzi.
Cage ostatnio zaskoczył w Seeking Justice-nareście dobra kreacja,najlepsza od czasu Bad Lieutenant.
A w perspektywie Krwawy Diament.
See ya!
"Odejdzmy za nim będziemy tańczyć na końcu sznura bez muzyki".
- W KRAINIE TRAW
- zaufany użytkownik
Lektor bardzo dobre dzieło.
Zaznaczam że:
TVP Kultura leciał Niebieski Kieślowskiego-absolutnie mistrzostwo.
Bardzo zgrabnie zrobiony film "50/50".
Totalnie przejmujący film Moneyball-nie do końca rozumiem baseball ale przesłanie filmu było uniwersalne.I jeszcze znakomity Jonah Hill(nota bene nominowany do tegorocznych Oscarów za role drugoplanową). Na prawdę absorbujący movie.
Czołem!
Zaznaczam że:
TVP Kultura leciał Niebieski Kieślowskiego-absolutnie mistrzostwo.
Bardzo zgrabnie zrobiony film "50/50".
Totalnie przejmujący film Moneyball-nie do końca rozumiem baseball ale przesłanie filmu było uniwersalne.I jeszcze znakomity Jonah Hill(nota bene nominowany do tegorocznych Oscarów za role drugoplanową). Na prawdę absorbujący movie.
Czołem!
"Odejdzmy za nim będziemy tańczyć na końcu sznura bez muzyki".
I dla mnie wspaniały film. Wielka strata, że umarł. Kocham jego filmy.W KRAINIE TRAW pisze: Niebieski Kieślowskiego-absolutnie mistrzostwo
Ostatnio oglądałem film polski " Baby są jakieś inne ". Bardzo ciekawe i ironiczne dialogi na teamat kobiet. Z przyjemnośćią oglądało się. Pozdr.