Skutki uboczne Ketrelu

kwetiapina, ketilept, ketipinor, seroquel

Moderator: moderatorzy

SchiziS
bywalec
Kontakt:

Re: Skutki uboczne Ketrelu

Post autor: SchiziS »

Brałam 600 mg ale przy niższych było to samo. Potem brałam Ketilept, to w zasadzie to samo i było identycznie.
Awatar użytkownika
Kamil Kończak
zaufany użytkownik
Kontakt:

Post autor: Kamil Kończak »

Pamiętam,że parę razy po Ketrelu przez chwilę nie słyszałem na jedno ucho.
Pragniesz czegoś? - rób to bo zaczniesz o tym marzyć.

" May your love of the form culminite in the love of
the formless."

https://www.youtube.com/watch?v=0joS1fzwFcU
SchiziS
bywalec
Kontakt:

Coś w tym może być, teraz sobie uświadomiłam że przez krótką chwilę, czyli dopóki nie zasnęłam (a kosiło mnie w 5-15 minut) wydawało mi się, że słuch w ogóle mam przytępiony ciutkę, jak zza szyby wszystko do mnie docierało. Chociaż może to po prostu efekt "przymulenia" dawał się we znaki.
Awatar użytkownika
Kamil Kończak
zaufany użytkownik
Kontakt:

Nie wiem,ja po prostu nie słyszałem na jedno ucho i wcale nie szedłem spać.

the formless."

Awatar użytkownika
Lisner27
zaufany użytkownik
Gadu-Gadu: 45426550
Kontakt:

Post autor: Lisner27 »

noesis pisze:Moje skutki uboczne: wysychanie śluzówki w nosie i ustach tak, że nie mogłam oddychać. Plus kołatanie serca, halucynacje wzrokowe i słuchowe przed zaśnięciem znacznie nasilone no i spanie, spanie, spanie. Do tego spowolnione reakcje, ruchy, na ulicy i w autobusach myśleli że jestem ćpunką... A ja przez Ketrel miałam nogi, ręce, całe ciało jak z kamienia i jednocześnie z waty.
Otóż moi drodzy ketrel nie jest lekiem dla wszystkich, a dostosowanie się do jego właściwości leczniczych zajmuje długi okres czasu. Kiedy źle znosiłem zejście z rispoleptu i brałem zeldox, zarzuciłem również ketrel, bez zgody lekarza. Doszedłem do dawki nawet 600 mg, wtedy też przewijały mi się kreskówki po zamknięciu oczu, poza tym słyszałem urywki rozmów, a w domu było cicho jak makiem zasiał. Potem zmniejszałem dawkę i dzisiaj biorę 50mg, gdyż dostałem mega bure od lekarki mnie prowadzącej i muszę całkowicie odstawić ten lek. Z drugiej strony zastanawiam się czy gdyby nie ketrel to czy nie wylądowałbym za kratami wojewódzkiego szpitala psychiatrycznego. Sądzę jednak, że ketrel blokował mój niepokój, lęki, drażliwość, nerwowość, kiedy zeldox zawiódł na całej linii. Dostałem od lekarza wyraźny nakaz zaprzestania jego stosowania. Jednak do wszystkich zainteresowanych skieruje taką informacje, że skutki uboczne ketrelu odczuwa się silniej niż innych neuroleptyków i wymaga dużej cierpliwości i wytrwałości pokonanie tych przeciwności. W takim wypadku przy starcie zażywania ketrelu proponuje pobyt w domu przez co najmniej kilka dni i wychodzić tylko kiedy nie ma innego wyjścia. Bo przebywanie wśród ludzi na początku leczenia ketrelem może okazać się niekoniecznie znośne. Pozdrawiam!
Życie się toczy, choć czas się zatrzymał. Modlę się do Boga, abym wytrzymał. Droga której część w głowie się nie mieści. Przecież każdy z nas stanie w obliczu śmierci...
SchiziS
bywalec
Kontakt:

To się zgadza. Z tym, że ja poza Ketrelem nie brałam nic innego już potem, bo trafiałam na takich lekarzy którzy nie mieli pomysłu co by innego mi zapisać i wszyscy przepisywali ketrel. Teraz jestem bez leków i wali mnie to, nie mam zamiaru faszerować się już żadnym świństwem. Co ma być, to będzie.
Awatar użytkownika
miś wesołek
zaufany użytkownik
Status: aktor pisarz poeta. ostatnio mnie wystawiali na brodwayu

Post autor: miś wesołek »

salydus pisze:Mnie drażliwość przy kwetiapinie nie minęła.
Mnie zdecydowanie ominęła. Stałem się mniej agresywny werbalnie i taką owcą trochę be be, ale w takiej skali mi to jak najbardziej odpowiada.
gówno w proszku na kijoszku
SchiziS
bywalec
Kontakt:

Ja po kwetiapinie zamiast z wściekłości, jak mnie coś ostro wkur..., kląć i wyzywać, zamykałam się w pokoju i płakałam, co mi bardzo nie odpowiadało.
Awatar użytkownika
Lisner27
zaufany użytkownik
Kontakt:

Ale chodzenie jak po pijaku i widzenie nie wyraźnie oraz nadmierne pocenie się dłoni to moje odczucia po wczorajszej dawce ketrelu (200mg) na odbytym przed chwilą spacerze i zakupach w sklepie. Dzisiaj rezygnuje z ketrelu a jeśli nie zasnę to nie odmówię dawki 50mg max.
Życie się toczy, choć czas się zatrzymał. Modlę się do Boga, abym wytrzymał. Droga której część w głowie się nie mieści. Przecież każdy z nas stanie w obliczu śmierci...
Awatar użytkownika
Lisner27
zaufany użytkownik
Kontakt:

Wczoraj zszedłem z ketrelu i o dziwo spałem dzisiaj zapodam sobie na noc trittico antydepresant- przeciwlękowy, oprócz zeldoxu depki litu i lamitrinu heh to jest już paranoja tyle leków, mam dwubiegunówkę, ale żeby przetrwać ten okres zmiany leków muszę brać ich worek, bo nie chcę siedzieć w klatce czyli w świrowni.
Awatar użytkownika
eN
zaufany użytkownik

Post autor: eN »

Awatar użytkownika
miś wesołek
zaufany użytkownik

He, jak też nie wiem co Cię tak poraziło w tym tekście.

Wpisz sobie na Youtybe "ghb gbl", a zobaczysz jak potężną ma kwetiapina konkurencję w zakresie środków używanych do gwałcenia. W sumie, rozbawiła mnie nawet ta informacja, że kwetiapina jest do tego używana.

O tu masz chociażby

Nie sądzę by coś takiego mogła zrobić z kimś kwetiapina. Co najwyżej uśpić w jakimś stopniu, a nie jak gbl wymazać Ci całkiem pamięć i zrobić z Ciebie półśpiące napalone zwierze wykonujące wszystkie polecenia.
Awatar użytkownika
eN
zaufany użytkownik

No tak, faceci od razu myślą o seksie. Akurat ten wątek tylko mnie zastanowił, bo nie każdy na kwetiapinę reaguje potworną sennością, więc gwałciciel musi mieć trochę fartu... Ale nie o tym chciałem napisać, w końcu o skutkach ubocznych które odczuwam po leku pisałem już sporo, w wielu wątkach. Poruszyły mnie przypadki opisane tutaj: http://en.wikipedia.org/wiki/Quetiapine ... tional_use .
Awatar użytkownika
miś wesołek
zaufany użytkownik

Ewentualnie mogę uwierzyć w to:
It has also been reported that when Seroquel is used with methadone it causes the user to experience a buzz, or opioid euphoria.

Wciąganie kokainy bądź innego stymulanta dopaminy razem z kwetiapiną jest bezsensowne, bo neuroleptykami leczy się przedawkowanie tego typu narkotyków. Czyli substancje te mają działanie dokładnie odwrotne, jedno znosi drugie.

Ja jestem śpiący po nawet małych ilościach Q, ale nawet jak by mi ktoś zapodał z 800 i mnie próbował szturchać, to bym się obudził. :lol:
Awatar użytkownika
eN
zaufany użytkownik

Żołnierz, o którym piszą w Wikipedii, leczył się na PTSD i brał 1600mg na dobę. Zmarło mu się po tej dawce, więc ja bym nie ryzykował aż tylu pigułek. Natomiast niektórzy biorą kwetiapinę właśnie celem pobudzenia, odzyskania energii, woli działania. Pewnie zależy to od konkretnego przypadku i od dawki, jak co na kogo działa.
Awatar użytkownika
Lisner27
zaufany użytkownik
Kontakt:

eN_ pisze: Natomiast niektórzy biorą kwetiapinę właśnie celem pobudzenia, odzyskania energii, woli działania. Pewnie zależy to od konkretnego przypadku i od dawki, jak co na kogo działa
Wiecie co, nie wiem na kogo kwetiapina działa pobudzająco, na pewno nie na tych co zażywają ją jednorazowo, albo przy "numerku". Po zażyciu na początku nawet 25mg człowiek odpływa po całości, a co mówić po 1000 mg. Chyba że robią mixa z fetą, to bardziej możliwe.
Awatar użytkownika
Kamil Kończak
zaufany użytkownik
Kontakt:

Kwetapina i pobudzenie.Chyba kogoś poniosło.Może i Solian i Sulpiryd ale nie to ścierwo.W większej ilości zdrowym ludziom nie radzę brać bo będą mieli omamy.

the formless."

Awatar użytkownika
Lisner27
zaufany użytkownik
Kontakt:

Racja SięSzłoSkrajemDrogi że [kwetiapina może wywoływać w dużych dawkach omamy jeśli szybko wskoczy się na wysokie dawki, to lek bardzo męczący również nie polecam go, chyba że choroba wymaga leczenia kwetiapiną odpowiednikami ketrelu, bo każdy jest inny, jeden choleryk drugi flegmatyk i inny jeszcze sangwinik.
SchiziS
bywalec
Kontakt:

Mhm. Zgadza się. Zdrowy człowiek po ketrelu czy innym czymkolwiek co zawiera kwetiapinę po prostu się naćpa i odleci. Koleżanka, która tak uwielbia różne tabsy łykać "na banię" błagała mnie kiedyś o jedną pigułkę Ketileptu (300), żeby zobaczyć jak to jest. Dałam jej mówiąc: "Drugi raz nie zechcesz". I miałam rację;). Serce jej mało nie siadło jak twierdziła i na dodatek przez kilka godzin się bała, sama nie wiedząc czego. No i spała po nim tylko 4 godziny, jak się obudziła o 3:00 to właśnie do 7:00 leżała w łóżku spanikowana. Ech :D
Awatar użytkownika
Petruccio
zaufany użytkownik

Post autor: Petruccio »

Biorę 400 mg ketrelu na noc i na 3-4 godziny po zażyciu ścina z nóg. Ale potem znowu wybudzenia, męczenie się w łóżku: ciężko zasnąć, ale jednocześnie jestem w letargu takim, że myśleć nie można. Pomijając ten fakt i tak ketrel działa na mnie nasennie najlepiej.
Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „ketrel”