Czy człowiek jest dla siebie Bogiem?
Moderator: moderatorzy
Regulamin forum
W tematach dotyczących choroby proszę pisać w odpowiednim poddziale "dyskusji ogólnej".
W tematach dotyczących choroby proszę pisać w odpowiednim poddziale "dyskusji ogólnej".
Czy człowiek jest dla siebie Bogiem?
Słowa te mnie zastanowiły... myślę i myślę...( jest to maxyma New Age, ruchu tego nie popieram-żeby nie było watpliwości))...
A co Wy na to?
A co Wy na to?
A jeśli nie jestem autorytetem dla siebie, to co? choroba?
"autorytet" to chba jedno, z najbzdurniejszych stwierdzeń - jeśli, jestes w stanie ocenić kto jest "madry" to sama musisz posiąść "mądrość" aby to oceniać, ale jak mozesz oceniac mądrzejszych od siebie? - chba, ze nie o to chodzi - bo i nie o to chodzi

1. oj "nie lubię oceniać" to to samo co "potrzeba autorytetu" - jak mozna nie oceniać, zawsze oceniamy - to nie uniknione ...Hm, nie lubię oceniać... staram się tego nie robić ...ale i tak wypowiadamy zdania "ocenne"...czy da sie tego uniknąć?...
2. w tym, o czym pisałem nie chodzi o "ocenianie" jako takie, a o mozliwość rozpoznania, czy osoba, którą chcesz wybrać sobie na "autorytet" rzeczywiście na to zasługuje -...
3. w pewne rzeczy się wierzy, w pewne nie ... np. "Jasiu mówi, ze w lesie widział zająca" - powiedzmy, ze Jasiowi wierzę, ale czy mam uznac Jasia za "autorytet" ? ... więc, jesli tylko komuś wierzę, a to zdarza się bardzo często to po co tworzyć idiotyczne pojęcie "autorytet"? (oczywiście wiem po co
"Bo ja jestem Bogiem
Uświadom to sobie
Słyszysz słowa od których włos jeży się na głowie
O rany rany
Jestem niepokonany
Ha I Pe Ha O Pe
Bez reszty oddany
Przejebany
Potencjał niewyczerpany
(...)Pokój ludziom dobrej woli Jestem Bogiem
Uświadom to sobie
Ty też jesteś Bogiem
Tylko wyobraź to sobie "
chyba wiekszosc zna ten utwor Paktofoniki.
Odpowiedzcie mi tylko na jednom ptanie...
Jak można rozumieć pojęcie "jestem Bogiem" ??
Uświadom to sobie
Słyszysz słowa od których włos jeży się na głowie
O rany rany
Jestem niepokonany
Ha I Pe Ha O Pe
Bez reszty oddany
Przejebany
Potencjał niewyczerpany
(...)Pokój ludziom dobrej woli Jestem Bogiem
Uświadom to sobie
Ty też jesteś Bogiem
Tylko wyobraź to sobie "
chyba wiekszosc zna ten utwor Paktofoniki.
Odpowiedzcie mi tylko na jednom ptanie...
Jak można rozumieć pojęcie "jestem Bogiem" ??

Kim ty jestes, tym ja bylam, tym ja jestem, kim ty bedziesz
CRACOVIA PANY