schizotypowe
Moderator: moderatorzy
schizotypowe
jestem ciekawa jakie leki bierzecie na to zaburzenie
mi jest trudno dobrac leki bo oprocz tego zaburzenia mam zaburzenia depresyjno lekowe
leki na zaburzenia depresyjno lekowe nasilaja zaburzenia schizotypowe a dokladniej objawy psychotyczne,wiec trudno mi dobrac leki by byly na to i na to.
jak biore leki na schizotypowe to depresja sie nasila,skolei leki na depresje nasilaja objawy psychotyczne
nie wiem czy kiedy kolwiek z tegp gowna wyjde
mi jest trudno dobrac leki bo oprocz tego zaburzenia mam zaburzenia depresyjno lekowe
leki na zaburzenia depresyjno lekowe nasilaja zaburzenia schizotypowe a dokladniej objawy psychotyczne,wiec trudno mi dobrac leki by byly na to i na to.
jak biore leki na schizotypowe to depresja sie nasila,skolei leki na depresje nasilaja objawy psychotyczne
nie wiem czy kiedy kolwiek z tegp gowna wyjde
Nie tak łatwo jest rzecz: chcę być człowiekiem..
Zycie nie czeka na nikogo.
- miś wesołek
- zaufany użytkownik
- Status: aktor pisarz poeta. ostatnio mnie wystawiali na brodwayu
Re: schizotypowe
Mnie Ketrel pomaga zarówno na myśli urojeniowe, jak i lęki i depresję. Oprócz tego biorę antydepresant, citalopram i czasami, doraźnie Xanax. Cudów nie ma, leki pomagają w jakimś stopniu, nad resztą muszę sam pracować. Mam ponoć jakieś zaburzenia osobowości, z których wynikają m.in. stany psychotyczne.
Wstyd mi było, kiedy zdałem sobie sprawę, że życie to bal kostiumowy, a ja przyszedłem z prawdziwą twarzą.
ja mam borderline,osobowosc chwieja emocjonalnie,zaburzenia depresyjno lekowe,i schizotypowe,troche tego jest
ogolnie najbardziej teraz dokucza mi zaburzenie depresyjno lekowe
biore pernazyne,lerivon,i neurotop
lekarka upiera sie bym znowu poszla do szpitala a ja juz tam nie chce
ogolnie najbardziej teraz dokucza mi zaburzenie depresyjno lekowe
biore pernazyne,lerivon,i neurotop
lekarka upiera sie bym znowu poszla do szpitala a ja juz tam nie chce
czy tak malo osob ma zaburzenia schizotypowe?
- Kamil Kończak
- zaufany użytkownik
- Kontakt:
Ja mam zaburzenia schizotypowe podobno.Nie biorę leków bo i tak mi nie pomagają.Poza tym tracę wolę życia po nich.
Pragniesz czegoś? - rób to bo zaczniesz o tym marzyć.
" May your love of the form culminite in the love of
the formless."
https://www.youtube.com/watch?v=0joS1fzwFcU
" May your love of the form culminite in the love of
the formless."
https://www.youtube.com/watch?v=0joS1fzwFcU
wczoraj lekarka mi powiedziala,ze nie jest pewna tej diagnozy zaburzen schizotypowych,ze jestem bardziej depresyjna
W tym wątku na temat zaburzeń schizotypowych jest dużo napisane :viewtopic.php?f=11&t=3245
F21- insipid schizotypal
w drugim wypisie ze szpitala znowu diagnoza zaburzenia schizotypowe
No właśnie to takie huśtawki ,jak przygasza się psychozę to jest deprecha i brak napędu jak antydepresant za mocno nakręca to znowu psychoza...Lekarz mówił coś o psychoterapii co o tym myślicie?

- Spokojny80
- zaufany użytkownik
- Gadu-Gadu: 38754286
Mi dano 5 mg olanzapiny, ale niebawem psychiatra na oddziale dziennym planuje zmienić mi olanzapinę na rysperydon (nie wiem, w jakiej dawce, ale mogą być to 2 miligramy na dobę brane na noc). Cena preparatu rysperydonu może być mniej więcej taka sama, co cena preparatu z olanzapiną (ok. 22 - 23 zł za dawkę na cztery tygodnie, bez refundacji). Myślę, że 2 mg rysperydonu to nie jest tak mało. Kilka lat temu brałem preparat rysperydonu (nie pamiętam, w jakiej dawce, czy 1 mg, czy też może np. 0,5 mg czy 1,5 mg) i byłem po nim, z tego, co mi się wydaje, taki "otumaniony", "wyraźnie senny".
Biorę olanzapinę od około dwóch lat i "urojenia" mam "cały czas", ale nie mam już fal pobudzenia, podczas których mogły pojawiać się intensywne bądź głośne zachowania autostymulacyjne i mam mniejszy popęd płciowy, mniej pokus nieczystych, co jest zjawiskiem bardzo pozytywnym. Od około półtora roku biorę też sulpiryd - najpierw chyba 100 mg, potem 200 mg i w końcu 400 mg w dwóch dawkach.