Osłabienie i klozapol
Moderator: moderatorzy
Re: Osłabienie i klozapol
Biorę już 300 klozapolu i 800 solianu. Lekarka karze mi raz na miesiąc badać krew. Przez jakiś czas miałam ślinotoki. Często czuje się osłabiona ale głosy rzadziej słyszę.
ja mam docelowo 250-300mg na razie zwiekszaja mi powoli dziennie. Mam badanie krwi raz na tydzien, plus przez pierwsze 2 tygodnie sprawdzaja mi o 9 rano i 3 popoludniu cisnienie na siedzaco i na stojaco, puls i temperature ciala. Psychiatre tez widuje teraz co tydzien a nie raz na 3 miesiace.
Widac jak bardzo lek jest monitorowany.
Widac jak bardzo lek jest monitorowany.
dzis juz prawie mija tydzien jestem na 75mg. Oslabienie okropne rece i nogi jak z waty... jak wstaje robi mi sie ciemno przed oczami, slinotok w nocy niesamowity i juz zaparcia sie pojawiaja, ale mam colon c. Czy tez tak mieliscie i kiedy to mija?
Obecnie jestem na 300 mg klozapolu i ślinotok, słabość, zaparcia mam cały czas odkąd go biorę a biorę go już prawie 2 lata. Też stosuje na zaparcia colon c i jest skuteczny, gdy leżałem w psychiatryku i brałem 600 mg na dzień, podawano mi laktuloze i czopki glicerynowe, które były nie skuteczne a zaparcia były tak mocne, że oddawałem stolec z krwią. Jedynie uregulowało mi się pocenie nocne po zastosowaniu klozapolu. Może jednak u Ciebie te skutki uboczne się złagodzą, bo jak wiadomo na każdego chorego, neuroleptyki działają inaczej.
Wystarczy tylko się uśmiechnąć, by ukryć zranioną duszę i nikt nawet nie zauważy, jak bardzo cierpisz....
czy bierzesz dawke na noc czy masz to jakos podzielone. JA dzis zajrzalam i na razie mam dobic do 200 mg na dzien, mam to podzielone na 100 rano i 100 wieczorem. Ja woloalabym to przespac i brac calosc na noc. Wogole dzis okropnie sie czuje taka zmeczona jestem.
W psychiatryku miałem podzielone na 200 rano, 200 w południe i 200 na noc. Teraz biorę 300 mg na noc w jednej dawce, oprócz tego mam Zeldox 80mg rano i w południe. Na lęki doraźnie Tranxena i niestety muszę brać Clonazepanum na noc 2mg bo jestem uzależniony.
Porozmawiaj z lekrzem czy możesz brać cała dawke na noc. Pozdr.
Porozmawiaj z lekrzem czy możesz brać cała dawke na noc. Pozdr.
Wystarczy tylko się uśmiechnąć, by ukryć zranioną duszę i nikt nawet nie zauważy, jak bardzo cierpisz....
chyba bede brala calosc na noc pod koniec tygodnia. Zeldox nie jest dostepny tutaj gdzie mieszkam, psychiatra powiedzial mi ze wycofali go z rynku bo za duzo ludzi na serce umieralo po nim. Nadal czuje sie masakrycznie:( zmeczona.
-
- bywalec
Jak zaczynałam zażywać Klozapol czułam straszne zmęczenie i osłabienie w nogach. Aktualnie biorę 400mg klozapolu na dobę
ja 200 mg i na tej dawce zostaje. Oslabienie okropne nie moge sie na nogach utrzymac i okropny slinotok:(
A czy to oslabienie mija z czasem?
-
- bywalec
Ślinotok dalej mam ale osłabienie minęło ok. miesiącaaniol pisze:ja 200 mg i na tej dawce zostaje. Oslabienie okropne nie moge sie na nogach utrzymac i okropny slinotok:(
u mnie dzis mija 2,5 tygodnia jestem na 200 mg od paru dni i zmeczenie zniknelo wczoraj:))), ale musze przyznac ze myslalam ze umieram - tak sie czulam.
-
- zaufany użytkownik
Wolałbym Eutanazje i jeszcze zapłacił niż brać ten klozapol.Nie wyobrażam sobie chodzić co 2 dzien na badanie krwi itd.nie badałbym tego i liczył na to że wykorkuje na dniach. Pierdolona Choroba i Pierdolone psychotropy
nie co 2 dzien raz na tydzien na poczatku. Ja okropnie sie czulam na klozapinie nigdy juz jej nie wezne no chyba ze bedzie ze mna BARDZO ZLE.
- Grzegorz1991
- zaufany użytkownik
Aktualnie dawka Klozapolu, którą zażywam to 400mg.
Rano 100mg, po południu 100mg i na wieczór 200mg.
Rano 100mg, po południu 100mg i na wieczór 200mg.