doraźnie przeciwlękowo najlepszy

afobam, zomiren

Moderator: moderatorzy

Awatar użytkownika
Constantius
zaufany użytkownik

doraźnie przeciwlękowo najlepszy

Post autor: Constantius »

ale niestety można się uzależnić. Albo ma się wrażenie że przestaje działać i trzeba więcej albo że ach czuje lęk to wezmę pod byle pretekstem.... A potem jak zabraknie pod ręką to lęk jest z "odbica" większy albo tak kręci się w głowie że sztorm na oceanie to małe piwo... Broń to zatem obosieczna..... do stosowania doraźnego....
Ale za to początkowe fajne uczucie wyluzowania uspokojenia, w większej dawce takiej ni to drzemki przy otwartych oczkach pełna BIG DYCHA w skali do 10. :D
Musi być ktoś kogo nie znam, a kto zawładnął mna, moim życiem, śmiercią, tą kartką
GhostRider
zaufany użytkownik

Re: doraźnie przeciwlękowo najlepszy

Post autor: GhostRider »

W pełni sie zgadzam , nic tak nie uspokaja jak ten medykament , brałem to na szczęście bardzo krótko.
Awatar użytkownika
bestia19781
zarejestrowany użytkownik

Post autor: bestia19781 »

Brałem to na własnym weselu bo cierpię na lęk psychotyczny. Pomogło świetnie. Wesele i poprawiny wypadły doskonale. Tragedia była jak ten medykament się skończył. Była jazda przez piekło.
Nic nie jest tym czym się wydaje
panpanpan
bywalec

Post autor: panpanpan »

To wszystko jest prawdą, co piszecie o leku Xanax(Alprazolam). Jedna z najsilniejszych benzodiazepin na rynku farmaceutycznym. Jedna z najskutecznijeszych substancji uspokajających. Alprazolam jest około 8-10 razy silniejszy od Relanium, Valium(diazepam). To naprawdę super substancja, jeśli jest używana sporadycznie, rzadko w nagłych substancjach. Dla osoby, która nigdy nie brała tego, silne uspokojenie zaczyna się już od 0,25-0,5mg. Gdzie w przypadku relanium dopiero 5mg. Naprawdę Xanax jest bez konkurencji. Porównanie siły relaksu Xanaxu do siły relaksu po Hydroksyzynie, to jak porównanie Ferrari do Malucha. Niestety to lekarstwo tylko dla ludzi mądrych, nie łatwych do uzależnień. Powiem tak: jeśli jestes uzalezniony od fajek, czy alkoholu, to daj sobie spokoj z Alprazolamem. Uzaleznienie od Alprazolamu to "droga przez piekło". Krótko mówiąc: lęki 100razy silniejsze, drgawki, nieogarnięte bóle łba, paranoja, sraczka, zaparcia, itp. Dobry lek, ale tylko na specjalne okazje i jak najmniejsze dawki, pozdrawiam.
Awatar użytkownika
Kamil Kończak
zaufany użytkownik
Kontakt:

Post autor: Kamil Kończak »

Doraźnie przeciwlękowy to Clonazepan,straszne góówno ale nic lepiej nie działa kiedy człowiek wariuje.To chyba coś podobnego
Pragniesz czegoś? - rób to bo zaczniesz o tym marzyć.

" May your love of the form culminite in the love of
the formless."

https://www.youtube.com/watch?v=0joS1fzwFcU
Fujikoo
zaufany użytkownik

Post autor: Fujikoo »

Mnie Xanax też bardzo pomógł. Biorę go już kilka miesięcy i jest super! :wink: Boję się tylko wieczorami i w nocy. Na początku terapi bałam się zostać sama w domu, a wieczorem w pokoju, w nocy spałam w jednym pokoju z ciocią i bałam się wyjść nawet do toalety. Teraz to ja dopiero czuję że żyję.
Jak ktoś chce poczytać o Xanaxie i innych benzodiazepinach polecam tę stronę: http://www.benzo.org.uk/polman/bzcha02.htm
Awatar użytkownika
coty
zaufany użytkownik

Post autor: coty »

...
Ostatnio zmieniony pt sie 26, 2011 11:46 am przez coty, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
lemro
zaufany użytkownik

Post autor: lemro »

Ja niestety jestem uzależniony od clonazepanum, był mi podany około 7 lat temu jako lek który miał u mnie powodować szybsze zaśnięcie. Tak bardzo mnie uzależnił, że już na samą myśl o tym że gdybym go nie dostał to bym nie zasnął wogóle. Podczas ostaniego pobytu w szpitalu psychiatrycznym próbowano mi go odstawić, ale ja miałem zrobiony zapas i w ukryciu łykałem clona przed snem. Benzodiazepiny lekarstwo które jest świetnym lekiem na lęki szybko może stać się uzależnieniem od którego potem cholernie trudno się pozbyć. Najbardziej jak dla mnie pomocnym lekiem na lęki jest tranxena , odpowiednik polski to cloranxen. Przed wyjściem z domu brałem tego 20 mg, zdażało się i więcej, ale na szczęście odstawiłem go. Obecnie biorę 5 mg relanium doraźnie, ale nie daje takiego poczucia bezpieczeństwa jak tranxena. Brałem też bardzo krótko lorafen, który też był bardzo dobry ale niedostałem za kolejnym razem recepty. Chciałbym wszystkich ostrzec - zażywajcie benzodiazepiny tylko w ostateczności , bo bezmyslne ich stosowanie prowadzi do silnego uzależnienia. Pozdr.
Wystarczy tylko się uśmiechnąć, by ukryć zranioną duszę i nikt nawet nie zauważy, jak bardzo cierpisz....
Awatar użytkownika
przegłosowany
zaufany użytkownik
Status: aktor pisarz poeta. ostatnio mnie wystawiali na brodwayu

Post autor: przegłosowany »

Alprazolam (xanax, afobam...) jest świetny
gówno w proszku na kijoszku
Awatar użytkownika
Emocja
zaufany użytkownik

Post autor: Emocja »

ja biore Alprox doraznie,oczywiscie w razie potrzeby,bo wiem,ze ten lek uzaleznia
Nie tak łatwo jest rzecz: chcę być człowiekiem..
Zycie nie czeka na nikogo.
linijka
zaufany użytkownik

Post autor: linijka »

doraznie tzn jak czesto, ja biore tez doraznie benzo ale nie wiem czy nie przeginam :P
Awatar użytkownika
Emocja
zaufany użytkownik

Post autor: Emocja »

w razie napadu lęku,czasem biore gdy musze wczesniej wstac i zle sie czuje,bo ja spioch jestem
Nie tak łatwo jest rzecz: chcę być człowiekiem..
Zycie nie czeka na nikogo.
Awatar użytkownika
marcelinka
zaufany użytkownik
Kontakt:

Post autor: marcelinka »

Na mnie afobam niestety nie dziala ;(
Każdy zachód jest zapowiedzią poranka, Uśmiechaj się codziennie bo warto, niezależnie od pory dnia :)
Awatar użytkownika
przegłosowany
zaufany użytkownik

Bo on jest dość subtelny. Nie czuć jakoś super mocno jego działania, jest raczej takie trochę podstępne. ;) Na mnie na pewno działa. Parę razy uratował mnie przed pewnym zawałem. ;)
Awatar użytkownika
Kot w butach
zaufany użytkownik

Post autor: Kot w butach »

Na mnie xanax, i alprox nie dzialaly dopiero zomiren zadzialal jak powinien. Chociaz wszystko to jest ten sam lek.
Awatar użytkownika
Baz
bywalec

Post autor: Baz »

Mi udalo sie kiedys wyrwac od lekarza rodzinnego recepte na Afobam 0,5, bo psychiatra nie chcial mi wypisac. Zjadlem 15 sztuk zapilem 3ma piwami i film kompletnie ale to kompletnie mi sie urwal. Obudzilem sie w poludnie niczego nie pamietajac, a ponoc jeszcze pare godzin wieczorem funkcjonowalem. Drugie 15 zjadlem juz "normalnie" pojedynczo, ale nie zaobserwowalem jakiegokolwiek dzialania poza lekka sennoscia. Juz lepszy byl Zolpidem. Wiecej nie probowalem alprazolamu - na mniie widocznie "juz" nie dziala.
Pzdr.
"Filozofia nie jest „wiedzą", którą można by nabyć i bezpośrednio zastosować. Nic z niej nie można zrobić. To ona robi coś z tych, co się jej oddają."
Martin Heidegger
Awatar użytkownika
Kamil Kończak
zaufany użytkownik
Kontakt:

Post autor: Kamil Kończak »

Cóż,zbyt duża dawka może dawać efekt odwotny od zamierzonego.
Pragniesz czegoś? - rób to bo zaczniesz o tym marzyć.

" May your love of the form culminite in the love of
the formless."

https://www.youtube.com/watch?v=0joS1fzwFcU
panpanpan
bywalec

Post autor: panpanpan »

Baz pisze:Mi udalo sie kiedys wyrwac od lekarza rodzinnego recepte na Afobam 0,5, bo psychiatra nie chcial mi wypisac. Zjadlem 15 sztuk zapilem 3ma piwami i film kompletnie ale to kompletnie mi sie urwal. Obudzilem sie w poludnie niczego nie pamietajac, a ponoc jeszcze pare godzin wieczorem funkcjonowalem. Drugie 15 zjadlem juz "normalnie" pojedynczo, ale nie zaobserwowalem jakiegokolwiek dzialania poza lekka sennoscia. Juz lepszy byl Zolpidem. Wiecej nie probowalem alprazolamu - na mniie widocznie "juz" nie dziala.
Pzdr.
Trzeba mieć nasrane w głowie zeby tak dużą ilość 15 tabletek alprazolamu(jednej z najsilniejszych benzo) przepić 3 piwami, no chyba ze ktoś marzy zeby zrobić ze swojego mozgu galaretę i zombie z siebie.
Awatar użytkownika
przegłosowany
zaufany użytkownik

Baz pisze:Mi udalo sie kiedys wyrwac od lekarza rodzinnego recepte na Afobam 0,5, bo psychiatra nie chcial mi wypisac. Zjadlem 15 sztuk zapilem 3ma piwami i film kompletnie ale to kompletnie mi sie urwal. Obudzilem sie w poludnie niczego nie pamietajac, a ponoc jeszcze pare godzin wieczorem funkcjonowalem. Drugie 15 zjadlem juz "normalnie" pojedynczo, ale nie zaobserwowalem jakiegokolwiek dzialania poza lekka sennoscia. Juz lepszy byl Zolpidem. Wiecej nie probowalem alprazolamu - na mniie widocznie "juz" nie dziala.
Pzdr.

Gratuluję świetnych pomysłów. ;>
Undset
zarejestrowany użytkownik

Post autor: Undset »

Uważam, że Xanax jest najlepszym lekiem przeciwlękowym. Biorę go od 12 lat! Początkowo musiałam podnosić dawki od 2mg aż do 6mg na dobę. Dzięki temu mogłam pracować. Likwidował moje napady paniki, a nie mogłam przyznać się do choroby psychicznej w pracy (kilkanaście godzin dziennie na pełnych obrotach). Od 20. lat choruję na schizofrenię paranoidalną. Spis leków, które przyjmuję jest długi. Obecnie stopniowo obniżam dawki Xanaxu. W tej chwili to 3mg na dobę. I działa. Próbowałam brać Afobam, ale mi nie pomagał. Pięć lat temu znalazłam się w psychiatryku z powodu nasilonej depresji. Lekarz dyżurny odstawił mi wtedy na dzień dobry całkowicie Xanax (6mg jednego dnia!) i podał mi Tranxene w niewielkiej dawce. Po kilkunastu godzinach dostałam przykurczu mięśni, drżenia, wyskoczyło wysokie ciśnienie, pojawił się potworny ból w kończynach, dostałam napadów paniki, tachykardię. Zaczęto mnie faszerować Relanium, lekami obniżającymi ciśnienie. Wreszcie dostałam Xanax. Xanax można odstawiać jedynie stopniowo. Piszę to ku przestrodze. Wiem, że uporam się z uzależnieniem, ale to plan na lata. Lek świetny, ale uwaga...
ODPOWIEDZ

Wróć do „xanax”